De ruimtehaven in de Amerikaanse staat New Mexico is klaar, net als het ruimteschip SpaceshipTwo dat de vluchten moet uitvoeren. Met Kerst volgend jaar hoopt Bransons bedrijf Virgin Galactic voor het eerst betalende klanten naar de ruimte te brengen.

De bezieler van het Virgin-imperium zegt nu al 500 kaartjes naar de ruimte te hebben verkocht. Dat is bijna evenveel als het totale

aantal ruimtevaarders dat de Verenigde Staten, Rusland en China in de afgelopen 50 jaar hebben gelanceerd.

Tegen het einde van de eeuw hoopt Branson 100.000 mensen in de ruimte te hebben gebracht.

Beroemde ruimtetoeristen

Bransons klanten hoeven niet uitzonderlijk fit te zijn. Onder de toekomstige ruimtetoeristen zijn de gehandicapte wetenschapper Stephen Hawking en de hoogbejaarde acteur James Lovelock, zei Branson ter illustratie. "We willen het geen extreme fysieke ervaring maken, het moet vooral een genot zijn", aldus Branson.

Of er ook al klanten uit België zijn wilde een woordvoerster van Virgin Galactic niet zeggen.

De ruimtehaven in de Amerikaanse staat New Mexico is klaar, net als het ruimteschip SpaceshipTwo dat de vluchten moet uitvoeren. Met Kerst volgend jaar hoopt Bransons bedrijf Virgin Galactic voor het eerst betalende klanten naar de ruimte te brengen. De bezieler van het Virgin-imperium zegt nu al 500 kaartjes naar de ruimte te hebben verkocht. Dat is bijna evenveel als het totale aantal ruimtevaarders dat de Verenigde Staten, Rusland en China in de afgelopen 50 jaar hebben gelanceerd. Tegen het einde van de eeuw hoopt Branson 100.000 mensen in de ruimte te hebben gebracht. Beroemde ruimtetoeristen Bransons klanten hoeven niet uitzonderlijk fit te zijn. Onder de toekomstige ruimtetoeristen zijn de gehandicapte wetenschapper Stephen Hawking en de hoogbejaarde acteur James Lovelock, zei Branson ter illustratie. "We willen het geen extreme fysieke ervaring maken, het moet vooral een genot zijn", aldus Branson. Of er ook al klanten uit België zijn wilde een woordvoerster van Virgin Galactic niet zeggen.