Winterescape: met een luchtballon over St. Johann in Tirol

Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 oktober 2022, 06:00 Bijgewerkt op: 2 november 2022, 08:56

St. Johann in Tirol is de perfecte bestemming om helemaal te ontsnappen aan de drukke wereld. In dit sprookjesdecor wissel je ski- en langlaufdagen af met een onvergetelijk avontuur: een vlucht met een luchtballon over het betoverende sneeuwlandschap.

Wanneer de sneeuwwolken hun dikke vlokken over de dorpjes van St. Johann in Tirol laten dwarrelen, gaat de deur naar een waaier winterse ontspanningsmogelijkheden en bijzondere belevenissen voor jong en oud open. Maar wat je hier ook onderneemt, één avontuur is ronduit adembenemend. Tijdens een tocht in een luchtballon zie je de bergen, valleien, bossen, sneeuwvlaktes en pistes vanuit vogelperspectief. Er glijdt een onbeschrijflijk gevoel van rust over je heen, een portie wintergeluk tussen hemel en aarde.

Uiteraard heeft St. Johann in Tirol nog heel wat andere opties in voorraad om wintermagie te beleven:

Wandeling bij maanlicht

Iets alledaags zoals wandelen krijgt een heel andere aantrekkingskracht, als je sneeuwkristallen ziet schitteren in de zon en je prachtige vergezichten met steile pieken of witte vlaktes geserveerd krijgt. De regio rond St. Johann in Tirol, waartoe ook de plaatsjes Oberndorf, Kirchdorf en Erpfendorf behoren, heeft tal van suggestiewandelingen langs geruimde paden. Of wil je liever op sneeuwschoenen op ontdekking gaan? Je kunt de speciale routes op eigen houtje volgen of een tocht samen met een gids maken. Extra romantisch: een begeleide avondwandeling bij volle maan.

Copyright van links naar rechts :
Kitzbüheler Alpen St.Johann in Tirol – Kitzbüheler Alpen St.Johann in Tirol, Franz Gerdl – Kitzbüheler Alpen St.Johann in Tirol, Franz-Gerdl – Mirja Geh Photography

Oefenen op toerski’s

De winterse vakantieregio St. Johann in Tirol is een perfect startpunt voor toerskitochten. Op speciale ski’s en met stijgvellen doorkruis je prachtige natuurgebieden, eventueel samen met een toerskigids. Handig om je toerskiskills te oefenen en te verbeteren: St. Johann heeft een eigen toerskipark. Dit beveiligde terrein ligt volledig afgescheiden van de gewone skipistes, maar is wel makkelijk bereikbaar. In dit park zijn er drie bewegwijzerde toerskiroutes waarop je ongestoord op pad kunt gaan. Je overbrugt daarbij een hoogteverschil van 340 tot 920 meter.

Actie en adrenaline

Wintermagie is ook een portie fun en adrenaline. Na het obligate sneeuwbalgevecht kun je met de kinderen in elk geval gaan sleeën op een van de drie natuurrodelbanen. Of misschien willen jullie gillen en gieren aan de flying fox-zipline, terwijl je over St. Johann scheert. Een ongewone tocht is een uitstap met een Segway, een speciale zelfbalancerende tweewieler.

Zalig skiplezier

Uiteraard is St. Johann in Tirol ook synoniem voor klassieke skipret. Je vindt er verschillende skigebieden met een eigen karakter. Zowel Erpfendorf als Kirchdorf hebben enkele kleine gezinsvriendelijke pistes. Maar in het grotere skigebied van St. Johann en Oberndorf kun je volop voor afwisseling gaan. Er is zelfs een funline voor de kinderen. Fijn voor gretige sportieve skiërs: vanuit het skigebied St. Johann in Tirol heb je vlot toegang tot verschillende grotere skiregio’s in de Kitzbüheler Alpen.

Perfecte langlaufavonturen

Insiders weten dat St. Johann in Tirol een topbestemming voor langlaufers is. Met 250 km loipes in alle moeilijkheidsgraden worden deze wintersporters in elk geval verwend. Daarnaast leggen ook enkele goed gelegen langlaufhotels je in de watten met extra’s, zoals een sportersontbijt, speciale voorzieningen (waxen, sleutelen, wassen), nuttige info en langlaufmagazines. Ook interessant: wie dat wil, kan kennismaken met biatlon en ontdekken hoe moeilijk de combinatie van langlaufen en doelschieten is.

Tip: Een van de beste wijnkelders van de Alpen ligt op 1300 meter in St. Johann in Tirol. De Angerer Alm is een fraaie rustieke berghut van meer dan 250 jaar oud, met een uitstekende keuken en een voorraad van 6000 flessen uit 400 wijnhuizen. Je kunt er overigens ook smullen van een bergontbijt.

Meer info op www.austria.info of www.kitzbueheler-alpen.com

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.