Met deze tips bouw je het beste zandkasteel ooit

© Oliver's Travels

Zandkastelen, ze zijn een onlosmakelijk onderdeel van een geslaagde strandvakantie, al dan niet met kinderen. Alleen jammer dat die ondingen er nooit goed uitzien, en dat ze altijd snel weggespoeld worden. Hieronder zes tips om het beste zandkasteel ooit te bouwen.

Wie dacht dat het doel van zandkastelen bouwen bestond uit het doorbrengen van creatieve quality time met je geliefden en vrienden zit er volledig naast. Het draait allemaal om het jaloers maken van de rest van het strand, niet met kreten van plezier, maar simpelweg met het neerpoten van het mooiste en stevigste zandkasteel. Uiteraard.

Deze zes tips helpen je alvast om een professioneel sculptuur neer te zetten:

  1. Een sterke fundering is alles. Daarom gebruik je het best nat of vochtig zand, omdat de zandkorrels op die manier beter aan elkaar kleven.
  2. Graaf een slotgracht of een waterput om het overtollige water af te drijven en overmoedige golven van je creatie vandaan te houden.
  3. Werk altijd met je handen en vergeet die voorgevormde emmers: daarmee zal je immers nooit het zand voldoende kunnen aandrukken.
  4. Gebruik gereedschap zoals mesjes en eetstokjes om figuren te kerven in het zand en maak het oppervlak effen met een penseel.
  5. Doe je detailwerk van boven naar beneden zodat er geen los zand kan afbrokkelen op de delen die je al gedecoreerd hebt.
  6. Investeer in een zandkasteelbutler

Jawel. Een zandkasteelbutler. Het is slechts één van de vele VIP-services die reisagentschap Oliver’s Travels aanbiedt voor zijn gasten die reizen naar Europese bestemmingen als Frankrijk, Italië en Spanje. Het agentschap beschrijft op haar website hoe “vreselijk” het is wanneer je zandkasteel er slecht uitziet. De zandkasteelbutler zorgt ervoor dat jouw zandelijke creatie het goed doet op je vakantiefoto’s.

Tijdens een brainstorm bespreekt hij met jou (en je kinderen) wat voor sculptuur jullie willen (Het Disneykasteel? Een minion? Het Eameshuis?) waarna hij de blauwdruk van het ontwerp uittekent. Vervolgens gaat hij op onderzoek uit om de beste en veiligste plek voor zijn, excuseer, jullie creatie te vinden. Oliver’s Travels verzekert hun gasten dat de butlers getraind zijn in het bouwen van zandkastelen en het vinden van “de ideale verhouding tussen zand en water”. Bovendien laat James kinderen (of volwassenen) die handig genoeg blijken tijdens de oefensessie af en toe helpen met het bouwwerk.

Van een droomvakantie gesproken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content