Met deze paspoorten reis je naar de meeste landen zonder visum

© iStockphoto

Het is altijd zo’n gedoe: een visum regelen voordat je op vakantie gaat. Veel fijner is het wanneer je gewoon kan vertrekken zonder papieren rompslomp vooraf. De inwoners van deze landen mogen zich gelukkig prijzen want ze kunnen naar een groot aantal landen reizen zonder eerst een visum te moeten regelen.

Arton Capital, een internationaal financieel adviesbureau, maakt ieder jaar een overzicht van de paspoorten op basis van het aantal landen dat je daarmee visumvrij kan bereizen: de Global Passport Power Rank.

Inwoners van landen in Europa en Zuidoost-Azië hebben het duidelijk het beste getroffen mey hun paspoorten. De paspoorten van de landen in het Midden-Oosten brengen hun inwoners zonder visum duidelijk een stuk minder ver. Helemaal onderaan bungelt Afghanistan: met een Afghaans paspoort reis je maar naar 23 landen zonder visum. Duitsers daarentegen hebben voor maar liefst 158 landen geen visum nodig.

Ook een Belgisch paspoort bespaart je veel heisa. Je kan er naar 155 visumvrij mee reizen. België staat daarmee op een gedeelde vierde plaats.

Een overzicht van de sterkste top tien

1. Duisland: 158

2. Zweden en Singapore: 157

3. Denemarken, Finland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten: 156

4. Italië, Nederland, België, Oostenrijk, Luxemburg, Japan, Portugal: 155

5. Maleisië, Ierland, Canada, Nieuw-Zeeland: 154

6. Griekenland, Zuid-Korea, Australië: 153

7. Tsjechië en Ijsland: 152

8. Hongarije: 151

9. Polen en Malta: 150

10. Slovenië, Slovenië, Litouwen, Letland: 149

Het volledige overzicht van alle paspoorten kan je hier bekijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content