Met deze handige tips maak je komaf met vervelende reisperikelen

© iStock

De lente in België blijft zich nog even verschuilen achter een laag donkere wolken. Een beter moment voor een vakantie is er dus niet. Wij lijsten alvast enkele handige tips op die je tijd, geld en tranen zullen besparen.

1. Verwijder je zoekgeschiedenis

Online grasduinen voor tickets is al erg ingeburgerd, maar bij het boeken van vluchten kan het in je nadeel spelen. Via zogenaamde ‘dynamic pricing’ wordt de prijs van de vlucht die je meermaals bezocht langzaamaan duurder. Om dit te voorkomen verwijder je dus best je zoekgeschiedenis of schakel je cookies uit. Ook gebruikmaken van de incognito-modus van je browser kan soelaas bieden.

2. Gebruik Google Maps offline

Wist je dat je Google Maps ook offline kunt gebruiken? Zoek de stad of het gebied waar je naartoe gaat op en download de kaart. Zelfs als je dan later zonder internetverbinding zou komen te zitten, ben je nog niet helemaal verloren.

3. Wachtwoorden van wifi-netwerken vind je op Foursquare

We zijn eraan gewend geraakt om te allen tijde verbonden te zijn met het internet. Als dat tijdens het reizen dan even niet kan, zorgt dat voor onnodige frustraties. Kijk daarom altijd even op Foursquare of een goede ziel het wifi-wachtwoord niet achterliet in de reacties. Zo hoef je je bankrekening niet te plunderen voor de veel te dure roaming.

4. Bewaar je gsm in een plastic zakje

Je technologie is vast heel wat minder enthousiast over die zon-, zee- strandvakantie waar je zo naar uitkijkt. Zandkorrels en water helpen je smartphone namelijk zo om zeep. Als je dus toch naar muziek wil luisteren op het strand, bewaar je deze toestellen best in een hersluitbaar plastic zakje.

5. Mail je reisdocumenten naar jezelf

Eén van de ergste dingen die er kan gebeuren tijdens je vakantie is dat je je reisdocumenten kwijt raakt. Als je jezelf de talrijke uren doelloos ronddwalen op de luchthaven of in politiekantoren wil besparen, doe je best het volgende: scan je belangrijkste reisdocumenten zoals je identiteitskaart in, en mail ze naar jezelf. Als alles tegenzit heb je op z’n minst online nog een versie van deze papieren.

6. Gebruik een lokale sim-kaart voor roaming

Internetten is leuk, ook op vakantie. Heel wat minder leuk wordt het als je daarna een rekening krijgt die je doet duizelen. Om dat te voorkomen gebruik je dus best een lokale sim-kaart, waar de tarieven vaak een stuk lager liggen.

7. Neem foto’s van alles wat je kunt vergeten

Het adres van je hotel, de plaats waar je je auto parkeerde of je kamernummer: allemaal heel belangrijke informatie die je ook heel snel weer vergeet. Het ideale geheugensteuntje: een foto die je op luttele seconde maakt met je gsm of camera.

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content