Met de trein door Indonesie

© 22Kartika, Wikicommons

Indonesië leer je pas echt goed kennen door te reizen zoals de Indonesiërs dat zelf doen: met de trein.

Reizen met de trein is bovendien goedkoop en laat je kennismaken met authentieke Indonesische stadjes waar nog weinig toeristen komen.

Treinreizen in Java

Met de trein reizen door Java kost meer tijd dan met het vliegtuig, maar zo krijg je wel veel meer te zien van het gevarieerde Javaanse landschap. Op Java lopen verschillende bijzondere treinroutes zoals de Merak Jaya Express, een trein die hoofdzakelijk door de lokale bevolking wordt gebruikt en langs de mooiste plekjes van Java loopt.

Batik trein

Vanaf begin 2011 is Bandung een wel heel bijzondere trein rijker: vanuit de stad rijdt er dagelijks een beschilderde ‘batik trein’ naar Jakarta. Batik is een traditionele schilder- en weefkunst in IndonesiëÌ^, waarbij men met een waspen patronen op textiel aanbrengt.

Studenten van de Fine Arts en Design Faculty hebben een hele trein beschilderd en vestigden daarmee een wereldrecord. Ze willen op deze manier aandacht vragen voor de traditionele schilderkunst. De trein is door zijn felle kleurgebruik prachtig om te zien.

Spoorlopen

Een andere leuke manier om de spoorlijnen van IndonesieÌ^ te bewonderen is spoorlopen. Overal door het land verspreid liggen oude spoorlijnen die niet meer worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de lijn tussen Ambarawa en Bedono in Centraal Java die sinds 1976 niet meer operationeel is.

U kunt hier veilig door het schitterende landschap lopen zonder te verdwalen, u hoeft enkel de treinrails te volgen. Vaak is het ook mogelijk om tegen betaling mee te rijden met de werkwagentjes die de lokale inwoners gebruiken.

Informatie

Toerisme Indonesië

Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content