Met de hond op vakantie

© Thinkstock

Op 4 oktober vieren we Werelddierendag. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de Belgen alsmaar vaker hun huisdier meenemen als ze een vakantiewoning boeken. Toch is dit niet altijd zo simpel….

Het onderzoek werd door Belvilla, een organisatie die wereldwijd vakantiewoningen verhuurt, uitgevoerd bij huurders van vakantiewoningen in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Oostenrijk. Bij één op de vijf boekingen gaat vandaag een huisdier mee. Bij de Belgische huurders is dat zelfs een stijging van 15% ten opzichte van 2012.

Het gaat dan in de eerste plaats om honden. Katten komen op de tweede plaats en ver daarna volgen konijnen, vogels, cavia’s en andere.

Niet evident

In de toeristische sector beseft men dat het aantal potentiële klanten met een huisdier groot is. Sommige hotels, vakantiewoningen en bed & breakfasts doen nu een inspanning om gasten met huisdieren te verwelkomen. Steeds vaker zorgen ze zelfs voor aangepaste faciliteiten.

Als u een huisdiervriendelijk logeeradres zoekt, kunt u googelen op “huisdieren welkom” of “honden welkom”. Voor hotels kunt u surfen naar Hotelspecials. Belvilla heeft zijn vakantiewoningen waar een huisdier geen probleem vormt, gebundeld op de website Belvilla vakantiehuis met hond.

Ondanks deze bemoedigende trend zijn honden en andere huisdieren zeker nog niet overal welkom. Het blijft vooral moeilijk in hotels met een restaurant, in vakantiewoningen die verhuurd worden door particulieren en in bed & breakfasts. Waar huisdieren wel welkom zijn, moet u soms extra betalen voor de schoonmaak.

Ook al vindt u een huisdiervriendelijk vakantielogies, dan doet u er toch goed aan vooraf te informeren naar de voorwaarden, de geboden faciliteiten en de omgeving. Een hotel in de stad kan best melden dat uw hond welkom is, maar misschien zijn er in de buurt weinig mogelijkheden om uw viervoeter uit te laten.

Ludo Hugaerts in Plus Magazine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content