Meridien Hotel in Brussel is failliet

© Belga

Hotel Le Meridien in Brussel, dat pal tegenover het Centraal Station gelegen is, op slechts enkele minuten wandelafstand van de Grote Markt, is failliet verklaard.

Volgens Christian Bouchat, de lokale vakbondssecretaris, zijn 140 werknemers betrokken.

Aan de basis van het faillissement ligt een conflict over de huur tussen de exploitant van het hotel, Starman, en de eigenaar van het gebouw, SHLC. Dit tastte de rendabiliteit aan.

Inkomsten per kamer te laag

Volgens Close gaat het hotel niet dicht. De schepen denkt dat de curator een oplossing kan vinden met de huidige of volgende uitbater. “Er is een probleem met de rentabiliteit van de hotels. Dat is de paradox van Brussel. De toeristische sector doet het goed en het aantal overnachtingen stijgt, maar de inkomsten per kamer liggen nog te laag.”

Christian Bouchat preciseert dat uit het onderzoek van het dossier is gebleken dat minimum acht werknemers op de payroll staan van Starman terwijl ze in het Sheraton werken onder de autoriteit van kaderleden met Sheratoncontracten. De contracten van die werknemers moeten meteen getransfereerd worden naar het Sheraton”. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content