Merano: zoveel meer dan skipret alleen

© TVB Hochpustertal / South Tyrol Marketing

Merano in Zuid-Tirol, dat is wintersport, gastronomie en shopping in een notendop. Ontdek hoe de Alpijnse Gemütlichkeit hand in hand gaat met de Italiaanse flair.

Zuid-Tirol, dat is wintersport, gastronomie en shopping in een notendop. Ontdek in Merano, de tweede grootste stad in deze regio, hoe de Alpijnse Gemütlichkeit hand in hand gaat met de Italiaanse flair.

Sportieve voormiddag

Zuid-Tirol blijft het wintersportgebied bij uitstek waar prijs en kwaliteit in verhouding zijn. Merano – of Meran – biedt adembenemende panoramische uitzichten over de Alpen en de Italiaanse Dolomieten. De stad maakt deel uit van de Ortler Ski zone, die zestien skigebieden in Zuid-Tirol verbindt, waaronder Sulden am Ortler en Val Senales.

U kunt er skiën en snowboarden op alle niveaus, maar voor minder avontuurlijke wintersporters biedt Merano 2000 ook de mogelijkheid tot sneeuwschoenwandelen. Sinds dit jaar is er ook een bobsleepiste, die meteen ook de langste van Italië is met 1,1 kilometer lengte. Zij die op zoek zijn naar avontuur en een adrenalinestoot zullen hier ongetwijfeld aan hun trekken komen.

Cultuur, shopping en spa in de namiddag

Al sinds de 19de eeuw staat de stad Merano bekend als kuuroord met zijn buitengewoon aangenaam microklimaat, beschut in een dalbekken. Voor een verwenmoment na de intensieve sportieve voormiddag kunt u terecht in de Terme Merano, een architecturaal hoogstandje van Matteo Thun. Het biedt 50.000 vierkante meter aan rust en kalmte in het hartje van de stad met sauna’s, medicinale baden, spabehandelingen en een moderne bistro met zicht op de rivier. Nog tot half mei 2010 zijn de sauna- en zwembadzones elke eerste vrijdag van de maand open tot middernacht.

Ook cultuur opsnuiven is een optie wanneer u in Merano vertoeft. Het Archeoparc Schnalstal brengt de bezoeker terug in het stenen tijdperk. Het Messner Mountain Museum is dan weer een must voor bergliefhebbers. In de smalle straatjes zitten talrijke winkels verborgen, waar de laatste nieuwe Italiaanse mode lonkt…

Gastronomisch genieten in de avond

Ook op gastronomisch vlak wordt u verwend in Zuid-Tirol. De stad Merano heeft een heel rijke keuken, waarin het Alpijnse en het mediterrane elkaar ontmoeten.

Restaurant Kallmünz serveert een authentieke Italiaanse keuken met invloeden van buitenaf. In een charmant interieur, dat deel uitmaakt van het oude slot Kallmünz, geniet u van elke maaltijd als een zintuiglijke ervaring. De chef Luigi Ottaiano staat bekend voor zijn filosofie: “eenvoudige producten, buitengewone belevenissen.”

Nieuwbakken sterrenrestaurant Sissi* kreeg van ‘Gault Millau Südtirol’ een onderscheiding voor zijn authentieke Jugendstil inrichting. Het is al het vierde jaar op rij dat dit restaurant de prijs in de categorie ‘sfeer’ in de wacht sleept. Daarbij mag het restaurant van topchef Andrea Fenoglio één van de achttien felbegeerde sterren achter zijn naam schrijven vanaf 2010.

Geen betere plaats om de nacht af te sluiten, dan de gezellige Sketch Lounge. Probeer een Hugo, of een andere typische cocktail en geniet van de goede muziek op de achtergrond. Proost!

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content