Merano, perfect voor een weekendje met vriendinnen

© TVB Hochpustertal / South Tyrol Marketing

Het Italiaanse stadje Merano is ideaal voor een weekendje weg met vriendinnen.

De smalle straatjes en promenades in het spastadje zijn het hele jaar door gezellig. De natuurlijke bronnen, wellnesscentra, leuke winkeltjes, galeries, cafeetjes en uitstekende restaurants maken van Merano de perfecte bestemming voor een weekendje weg met vriendinnen. Niet voor niets woonde Keizerin Sisi hier een groot deel van haar tijd.

Keizerin Sisi

Kasteel Trautmansdorff in Merano staat als eerste op het programma. Keizerin Sisi bracht er de milde winters tussen 1870 en 1889 door. Ze wandelde vaak door in de imposante tuinen van het kasteel. Ook nu nog behoren de tuinen tot de indrukwekkendste van Europa.

Shopping

Wie van winkelen houdt, kan haar hart ophalen in de straatjes van het pittoreske Merano in Zuid-Tirol. U vindt er de laatste Italiaanse mode en allerlei internationale en regionale schoonheidsproducten.

Een aantal Italiaanse designers komt uit Zuid-Tirol. Het kledinglabel Luis Trenker staat synoniem voor vrijheid en wordt geïnspireerd door het leven in de Alpen. Zilla en Embawo zijn twee eigenzinnige modemerken uit Zuid-Tirol die vooral bekend staan om de tassencollecties.

Gourmet en cocktails

Net als de hele regio Zuid-Tirol, staat ook Merano bekend om haar fijne keuken. In Slot Kallmünz komen kunst, cultuur en gastronomie samen. In de 19e eeuw kwamen de rijkelui hier kuren, maar tegenwoordig kun je zowel ’s middags als ’s avonds genieten van heerlijke authentieke Italiaanse gerechten van Chef Luigi Ottaiano.

Daarna geniet je van een cocktail in Sketch, de loungebar waar hip Merano elkaar eind van de dag ontmoet. Het creatieve gebruik van licht, geluid, visuele projecties en geuren maken van een simpel drankje een hele beleving. In Sketch schenken ze ook nog eens de beste cocktails in Merano.

Slapen in stijl

Na een vermoeiende dag overnacht u natuurlijk in stijl, in een design hotel in de stad. In het centrum van Merano ligt het lieflijke Hotel Aurora, waar de kamers vintage, design of romantisch ingericht zijn. In de bistro en het restaurant kan men heerlijk eten en Aurora’s spa biedt wellness in al haar facetten.

Voor de bouw en inrichting van hotel Terme Merano zijn de beste kwaliteit natuurlijke materialen gebruikt. Het hotel maakt deel uit van het spacomplex Terme Merano, midden in het centrum. Hier vindt men naast een zwembad, spa, sauna en beautysalon

ook een medische spa.

Informatie

Zuid-Tirol

Deze week staat Weekend Knack magazine helemaal in het teken van Italië: een maand in Rome, een citytrip naar Bologna, een reportage over Toscane, aperitieven in Milaan en gastronomie op Mazzorbo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content