Mei is Robin Hood-maand in Nottingham

Naar aanleiding van de nieuwe Robin Hood film verwent de Engelse stad Nottingham zijn inwoners met speciale activiteiten.

Nottingham, volgens de legende het geboortedorp van de middeleeuwse held Robin Hood, eert in mei zijn bekendste inwoner. Aanleiding van deze festiviteiten is de première van Ridley Scott’s Hollywoodprent Robin Hood.

Heel de maand mei staat in de Engelse stad in het teken van de man die stal van de rijken en de buit aan de armen gaf. In het zeventiende eeuwse Nottingham Castle, nu ingericht als museum en kunstgalerie, is de tijdelijke expo ‘Robin Hood -The Movie’ te bewonderen. De ontwerpster van de filmset, Sonja Klaus, knutselde deze tentoonstelling in elkaar. Door de kostuums en decors uit de film worden de bezoekers ondergedompeld in een middeleeuwse sfeer van armoede en onrechtvaardigheid maar ook vol romances en heldhaftige verhalen. De filmliefhebbers kunnen ook achterhalen hoe het er achter de schermen van deze film aan toe ging.

Prachtig uitzicht

Naast deze unieke tentoonstelling bezit Nottingham Castle nog andere bezienswaardigheden. Van op de plek, waar zich ooit het middeleeuws kasteel bevond, hebt u een prachtig uitzicht over de stad. Het museum bezit een uitgebreide collectie zilver, glas, schilderijen en archeologische vondsten uit de streek. In de kunstgalerie zijn werken van nationale en internationale artiesten te bewonderen.

Of de echte Robin Hood even knap en stoer was als de Amerikaanse acteur, Russell Crowe, komt u jammer genoeg in Nottingham niet te weten. Wel kan u een kijkje nemen waar hij, volgens de legende, vertoefde samen met de andere tegenstanders van Prince John. In Sherwood Forest leefden ze van de jacht en beroofden ze rijke voorbijgangers. Tijdens avontuurlijke wandelingen door deze wouden kan u de geschiedenis opnieuw beleven.

Tiffany Philips
Meer info over de Robin Hood-maand in Nottingham vindt u terug op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content