Meesterwerken uit Antwerpen te zien in Mumbai

© Thinkstock

In de Indiase havenstad Mumbai loopt van 27 november 2013 tot 9 februari 2014 de tentoonstelling ‘Masterpieces from Antwerp’, volgens Antwerps havenschepen Marc Van Peel de eerste westerse kunstexpo van wereldniveau die in Mumbai wordt gehouden.

Er worden schilderijen en prenten verwacht van onder meer Rubens, Van Dyck en Jordaens.

Het Antwerpse Havenbedrijf heeft al sinds 2006 een permanente vertegenwoordiger in Mumbai, dat over de grootste haveninfrastructuur van het groeiland India beschikt. “De haven van Antwerpen is al langer de belangrijkste Europese haven voor handel met India en dat willen we zo houden, ook wanneer deze slapende economische reus ontwaakt en de internationale handel er drastisch zal toenemen”, legt Van Peel uit. “Dit is de ideale gelegenheid om Antwerpen als haven én stad te promoten.”

De meeste werken komen van het nog tot 2017 voor renovatie gesloten Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en van het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus. Het gaat om 17de-eeuwse meesterwerken die de Indiase bezoekers vertrouwd moeten maken met de westerse kunstgeschiedenis.

Naast de traditionele religieuze en politieke onderwerpen zal de expo ook onder meer portretten, landschappen en stillevens omvatten. De tentoonstelling wordt dit najaar geopend door prins Filip, die op dat moment een handelsmissie naar Mumbai leidt. Het museum waarin de werken te zien zullen zijn, is met een miljoen bezoekers per jaar

behoorlijk populair. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content