Meerdaagse wandelroutes door Alpbachtal Seenland

© GF

Alpbachtal Seenland ligt tussen de Kitzbüheler en de Zillertaler Alpen: een wandelgebied met meer dan 900 km uitgestippelde wandelwegen, die met de kabelbanen makkelijk te bereiken zijn. Naast mooie dagtochten, kan je er ook meerdaagse wandeltochten maken.

Er is een driedaagse route voor families en twee vierdaagse tochten voor gevorderden en voor experts. Daarbij overnacht je telkens in gezellige, comfortabele bergpensions.

Driedaagse Familie Tour Alpbachtal

In drie dagen 19 kilometer en 1.184 hoogtemeters bewandelen, dat is de driedaagse Familie Tour Alpbachtal. Deze middelzware wandeltocht begint in Alpbach en voert langs vier dorpen in de regio. Per dag staat er drie tot vier uur wandelen gepland en is er dus nog genoeg tijd om te ontspannen. Zo passeren de wandelaars de eerste dag het kleine bergmeer ‘Hösllacke’ en verder op de route kunnen de kinderen op zoek naar kleurrijke ertsstenen.

Na de eerste etappe overnachten de wandelaars in Bergpension Holzalm op 1.439 meter hoogte. Klimmers trotseren de volgende dag de ‘Gratlspitz’ (1.893 meter) en wie het rustig aan wil doen, wandelt door de bossen en Alpenweiden naar Pinzgerhof, waar de tweede nacht wordt verbleven. Hier kunnen de kinderen de handen uit de mouwen steken en de boer helpen met het verzorgen van de dieren. Op de laatste dag wacht een makkelijke wandeling terug naar Alpbach.

Meerdaagse wandelroutes door Alpbachtal Seenland
© GF

Vier dagen wandelen door de Brandenberger Alpen

De Brandenberger Alpen Tour is een vierdaagse wandeltocht over vier bergtoppen van de Brandenberger Alpen en het Rofangebergte. De route heeft een totale lengte van 51 kilometer waarbij 3.608 hoogtemeters bergopwaarts en evenveel meters bergafwaarts worden overbrugd. De tocht begint bij de Sonnwendjochbahn in Kramsach en eindigt de eerste dag in het hoogdal Brandenberg. De tweede dagetappe is met zes tot zeven uur, de langste wandeling van deze tour en voert via de Jocheralm naar Pinegg. De volgende dag staat er een mooie route langs de pittoreske Zireiner See op het programma. De vierde en tevens laatste etappe is een korte wandeling van twee uur naar het startpunt.

Expert-tour: vier etappe wandeling voor ervaren bergwandelaars

De derde meerdaagse wandeltour, met vier etappes, heeft een afstand van ca. 49 kilometer met 3.300 hoogtemeters bergop en 4.288 hoogtemeters bergaf. De highlights van deze meerdaagse wandeling zijn de beklimming van de ‘Grosser Galtenberg’, de hoogste bergtop van Alpbachtal, het panoramische uitzicht op de Grossglockener, de hoogste berg van Oostenrijk en het zicht op 26 kerktorens. en

Alpbachtal Seenland Card

Wanneer je minimaal één nacht in de regio verblijft, krijg je de Alpbachtal Seenland Card, die tal van voordelen biedt. Op doordeweekse dagen kunnen gasten deelnemen aan wandelingen met een berggids of de omgeving ontdekken per fiets. Alpbachtal en Kramsach organiseren begeleide fietstochten voor jong en oud. Toegang tot diverse zwembaden, musea en het gebruik van bussen en kabelbanen in de regio is ook inclusief. Daarnaast geeft de Alpbachtal Seenland Card kortingen op activiteiten van aangesloten partners.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content