De regen zorgde ervoor dat het niveau op 208,9 meter onder de zeespiegel staat, amper 10 centimeter onder het record. In 2017, toen de regio geteisterd werd door lange periodes van droogte, was het niveau gezakt naar 214 meter onder de zeespiegel.

Het Meer van Tiberias, ook wel het Meer van Galilea genoemd, is een van de laagste meren ter wereld en het belangrijkste zoetwaterreservoir van Israël. Het is tevens een trekpleister voor pelgrims omdat het meer een prominente rol in de Bijbel speelt. Jezus zou er meerdere mirakels hebben verricht, zoals wandelen over het water en een mensenmassa voeden met slechts vijf broden en twee vissen.

De regen zorgde ervoor dat het niveau op 208,9 meter onder de zeespiegel staat, amper 10 centimeter onder het record. In 2017, toen de regio geteisterd werd door lange periodes van droogte, was het niveau gezakt naar 214 meter onder de zeespiegel. Het Meer van Tiberias, ook wel het Meer van Galilea genoemd, is een van de laagste meren ter wereld en het belangrijkste zoetwaterreservoir van Israël. Het is tevens een trekpleister voor pelgrims omdat het meer een prominente rol in de Bijbel speelt. Jezus zou er meerdere mirakels hebben verricht, zoals wandelen over het water en een mensenmassa voeden met slechts vijf broden en twee vissen.