De hogesnelheidstrein Eurostar, die tussen Londen en het Europese vasteland spoort, heeft de eerste zes maanden een groei kunnen boeken, zowel qua passagiers als omzet.

Zakenreizen vielen de laatste maanden iets terug, terwijl het vrijetijdstoerisme blijft groeien. Het jubileumfeest van de "Queen" in juni was voor Eurostar "één van de drukste ooit". Eurostar vervoerde van januari tot juni zo'n 100.000 passagiers meer dan in dezelfde periode vorig jaar, of 4,8 miljoen in totaal.

Het aantal zakenreizigers stabiliseerde in het eerste kwartaal, maar daalde in het tweede kwartaal. Eurostar verwijst naar de crisis in de eurozone en een hoger aantal feestdagen in die periode. "Vooral de financiële sector voelt de effecten van kleinere reisbudgetten ten gevolge van het economisch klimaat." De hogesnelheidstrein is ook optimistisch voor het lopende kwartaal, als de Olympische Spelen in Londen georganiseerd worden. (Belga/RDM)

De hogesnelheidstrein Eurostar, die tussen Londen en het Europese vasteland spoort, heeft de eerste zes maanden een groei kunnen boeken, zowel qua passagiers als omzet. Zakenreizen vielen de laatste maanden iets terug, terwijl het vrijetijdstoerisme blijft groeien. Het jubileumfeest van de "Queen" in juni was voor Eurostar "één van de drukste ooit". Eurostar vervoerde van januari tot juni zo'n 100.000 passagiers meer dan in dezelfde periode vorig jaar, of 4,8 miljoen in totaal. Het aantal zakenreizigers stabiliseerde in het eerste kwartaal, maar daalde in het tweede kwartaal. Eurostar verwijst naar de crisis in de eurozone en een hoger aantal feestdagen in die periode. "Vooral de financiële sector voelt de effecten van kleinere reisbudgetten ten gevolge van het economisch klimaat." De hogesnelheidstrein is ook optimistisch voor het lopende kwartaal, als de Olympische Spelen in Londen georganiseerd worden. (Belga/RDM)