Meer dan honderd attracties in het Europa-Park

Europa-Park is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar met jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers is het ook een van de best bezochte familieparken in Europa. Gelegen in Rust in het Zwarte Woud én met diverse vormen van verblijfsaccommodatie, is het voor veel Belgen een ideale bestemming voor een korte vakantie.

Europa-Park is opgesplitst in maar liefst dertien themagebieden waarin verschillende Europese landen centraal staan. Met meer dan 100 attracties en shows vindt iedereen er zeker iets van zijn of haar gading. Liefhebbers van achtbanen komen er helemaal aan hun trekken met de Silver Star (de hoogste achtbaan van Europa), de Poseidon (een waterachtbaan) en de Euro-Mir en Euro-Sat.

Nog meer ‘Nervenkitzel’ is er vanaf april 2009 als er een nieuwe achtbaan wordt geopend. Bezoekers gaan dan in 2,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en beginnen zo aan de 1,2 kilometer lange en 40 meter hoge achtbaan.

Europa-Park staat ook bekend om haar vele entertainment-acts; in de theaters maar ook in de buitenlucht. Overal laten artiesten met hun capriolen de bezoekers onvergetelijke momenten beleven.

Buona notte, buenas noches, boa noita

Europa-Park beschikt over een viertal unieke viersterren hotels. De thematisering die tot in de kleinste details is doorgevoerd zorgt ervoor dat gasten zich daadwerkelijk in een Portugees klooster (Santa Isabel), een Spaans kasteel (Castillo Alcazar), een Spaans landhuis (El Andaluz) of La Bella Italia (Colosseo) wanen. Ook de zwembaden en wellness-voorzieningen zijn helemaal in stijl uitgevoerd.

Andere overnachtingsmogelijkheden zijn er in de vorm van een ‘Gästehaus’ en een camping waar men kan verblijven in een tipi-tent, een blokhut of een huifkar. Overnachten in de eigen caravan, camper of tent kan natuurlijk ook. Met haar 4.614 bedden beschikt Europa-Park over het grootste resort in Duitsland.

Informatie
Europa-Park is vanaf 4 april geopend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content