De reisbijstandsverzekeringsmaatschappij Europ Assistance peilde bij 3.150 Europeanen (Fransen, Duitsers, Belgen, Britten, Italianen, Spanjaarden en Oostenrijkers) naar hun vakantieplannen.

Zevenenvijftig procent van de Belgen zal tijdens de zomermaanden op vakantie vertrekken. Vorig jaar ging minder dan de helft (47 pct) op vakantie. Maar het gemiddelde vakantiebudget voor een gezin daalt in 2015 met 202 euro tot 2.375 euro. Dat er meer Belgen op vakantie vertrekken, heeft dan weer een impact op de duur van de reis. Het aantal Belgen dat langer dan drie weken op reis gaat, daalt tot een op de vijf (tegen 27 pct in 2014). Daartegenover stijgt het aantal vakanties van een week met 5 procentpunten tot 31 pct en een verblijf van twee weken met 3 procentpunten tot 48 pct.

Bijna acht op de tien Belgen verkiezen een Europees land als reisbestemming. Dertig procent verkiest Frankrijk, boven Spanje (12 pct) en Italië (10 pct). Een op de tien Belgische vakantiegangers kiest voor eigen land. Aangezien de meeste vakantiegangers binnen Europa blijven, kiest iets meer dan de helft van hen (53 pct) voor de wagen. Drieënveertig procent van de Belgische reizigers neemt het vliegtuig. In de toekomst ziet bijna een op de vijf Belgen (18 pct) het zitten om te carpoolen richting vakantiebestemming.

Tot slot schetst Europ Assistance het profiel van de Belgische vakantieganger: "Hij reserveert zijn vakantie op voorhand via het internet, en kiest voor een verblijf van 2 weken in Europa waar hij met de auto of het vliegtuig naartoe gaat, op zoek naar rust en zon, het liefst aan de zee". (Belga)

De reisbijstandsverzekeringsmaatschappij Europ Assistance peilde bij 3.150 Europeanen (Fransen, Duitsers, Belgen, Britten, Italianen, Spanjaarden en Oostenrijkers) naar hun vakantieplannen. Zevenenvijftig procent van de Belgen zal tijdens de zomermaanden op vakantie vertrekken. Vorig jaar ging minder dan de helft (47 pct) op vakantie. Maar het gemiddelde vakantiebudget voor een gezin daalt in 2015 met 202 euro tot 2.375 euro. Dat er meer Belgen op vakantie vertrekken, heeft dan weer een impact op de duur van de reis. Het aantal Belgen dat langer dan drie weken op reis gaat, daalt tot een op de vijf (tegen 27 pct in 2014). Daartegenover stijgt het aantal vakanties van een week met 5 procentpunten tot 31 pct en een verblijf van twee weken met 3 procentpunten tot 48 pct. Bijna acht op de tien Belgen verkiezen een Europees land als reisbestemming. Dertig procent verkiest Frankrijk, boven Spanje (12 pct) en Italië (10 pct). Een op de tien Belgische vakantiegangers kiest voor eigen land. Aangezien de meeste vakantiegangers binnen Europa blijven, kiest iets meer dan de helft van hen (53 pct) voor de wagen. Drieënveertig procent van de Belgische reizigers neemt het vliegtuig. In de toekomst ziet bijna een op de vijf Belgen (18 pct) het zitten om te carpoolen richting vakantiebestemming. Tot slot schetst Europ Assistance het profiel van de Belgische vakantieganger: "Hij reserveert zijn vakantie op voorhand via het internet, en kiest voor een verblijf van 2 weken in Europa waar hij met de auto of het vliegtuig naartoe gaat, op zoek naar rust en zon, het liefst aan de zee". (Belga)