Meer Belgen gaan op vakantie in Nederland

© iStockphoto

Nederland krijgt dit jaar meer Belgische en Duitse toeristen over de vloer.

Dit zomerseizoen worden in Nederland 100.000 toeristen meer verwacht dan vorig jaar. Er komen 3,2 miljoen buitenlandse toeristen (+4%) hun zomervakantie in Nederland doorbrengen, voorspelt NBTC Holland Marketing, de instantie die Nederland als bestemming promoot. Het gaat vooral om meer Belgen en Duitsers.

Het aantal Nederlandse toeristen dat in eigen land een korte of lange vakantie maakt, blijft gelijk aan vorig jaar: ongeveer 4,5 miljoen. De buitenlandse toeristen gaan vooral naar de kust. “Dat blijft één van de grote trekpleisters voor mensen die naar Nederland komen”, zegt Thérèse Ariaans van het NBTC.

De buitenlandse- en Nederlandse toeristen besteden tijdens de zomermaanden juli en augustus in totaal ruim 3 miljard euro, is de verwachting. In die periode komt een derde van alle buitenlandse verblijfstoeristen uit Duitsland en ongeveer 15 procent uit België. In totaal besteden die ruim 2 miljard euro aan zowel hun reis als het verblijf in Nederland.

De Nederlanders zelf zijn goed voor in totaal bijna 10 miljoen binnen- en buitenlandse zomervakanties. Daarvan wordt 45 procent in eigen land ondernomen (4,5 miljoen). Dat is niet meer of minder dan van vorig jaar, weet het NBTC. “Het merendeel van deze vakanties wordt doorgebracht op campings en bungalowparken. De binnenlandse zomervakanties leveren de Nederlandse economie ruim 900 miljoen euro op.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content