Het mediterrane Pécs is na Budapest de belangrijkste stad in Hongarije en is één van de drie culturele hoofdsteden in 2010.

De stad Pécs is het regionale centrum van de regio Zuid-Transdanubië. In deze wat betreft inwoners vijfde, maar qua functies tweede stad van Hongarije worden het hele jaar gevarieerde evenementen gehouden. Niet alleen voor de 162.000 inwoners, maar ook voor de duizenden bezoekers die worden verwacht.

Pécs bezit een zeer historisch centrum dat deels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de regio Boedapest en het Balatonmeer is de stad de grootste toeristische trekpleister van Hongarije en is het hele jaar door verblijfplaats voor binnenlandse en buitenlandse toeristen, evenals voor reizigers op doorreis, vooral uit Kroatië.

Pécs straalt een Mediterrane sfeer uit, wat zeer goed merkbaar is op de vele zonnige terrasjes in het historische centrum. Naast een bezoek aan de eeuwenoude binnenstad, de musea, kerken en moskee kunt u diverse andere uitstapjes te maken.

Bijvoorbeeld aan de tv-toren die een prachtig uitzicht biedt over de hele stad, de provincie Baranya, de dierentuin, een speelpark, de wekelijkse zondagmarkt, meren en niet te vergeten de wijnkelders van Pécs.

In 2010 worden tal van festivals gehouden. In maart het grote lentefestival, in juni het Promenade festival. In het hoogseizoen, juli, wordt een culturele week georganiseerd en in september het Erfgoed Festival, gevolgd door een groot wijnfeest in oktober.

Buiten deze specifieke festivals wordt het hele jaar door gemusiceerd, gedanst en geacteerd op de vele pleinen in de binnenstad.

De drie culturele hoofdsteden presenteren zich op de Vakantiebeurs die van 13 tot en met 17 januari plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utecht.

Het mediterrane Pécs is na Budapest de belangrijkste stad in Hongarije en is één van de drie culturele hoofdsteden in 2010. De stad Pécs is het regionale centrum van de regio Zuid-Transdanubië. In deze wat betreft inwoners vijfde, maar qua functies tweede stad van Hongarije worden het hele jaar gevarieerde evenementen gehouden. Niet alleen voor de 162.000 inwoners, maar ook voor de duizenden bezoekers die worden verwacht. Pécs bezit een zeer historisch centrum dat deels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de regio Boedapest en het Balatonmeer is de stad de grootste toeristische trekpleister van Hongarije en is het hele jaar door verblijfplaats voor binnenlandse en buitenlandse toeristen, evenals voor reizigers op doorreis, vooral uit Kroatië. Pécs straalt een Mediterrane sfeer uit, wat zeer goed merkbaar is op de vele zonnige terrasjes in het historische centrum. Naast een bezoek aan de eeuwenoude binnenstad, de musea, kerken en moskee kunt u diverse andere uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld aan de tv-toren die een prachtig uitzicht biedt over de hele stad, de provincie Baranya, de dierentuin, een speelpark, de wekelijkse zondagmarkt, meren en niet te vergeten de wijnkelders van Pécs. In 2010 worden tal van festivals gehouden. In maart het grote lentefestival, in juni het Promenade festival. In het hoogseizoen, juli, wordt een culturele week georganiseerd en in september het Erfgoed Festival, gevolgd door een groot wijnfeest in oktober. Buiten deze specifieke festivals wordt het hele jaar door gemusiceerd, gedanst en geacteerd op de vele pleinen in de binnenstad. De drie culturele hoofdsteden presenteren zich op de Vakantiebeurs die van 13 tot en met 17 januari plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utecht.