Mechelen is klaar voor uniek torenreferendum

In Mechelen wordt zondag 5 oktober het allereerste stadsreferendum gehouden. Mechelaars vanaf 16 jaar mogen zich dan uitspreken voor of tegen de terugkeer van de wijzerplaten op de Sint-Romboutstoren.

In Mechelen wordt zondag 5 oktober het allereerste stadsreferendum gehouden. Mechelaars vanaf 16 jaar mogen zich dan uitspreken voor of tegen de terugkeer van de wijzerplaten op de Sint-Romboutstoren. De stad is er helemaal klaar voor, zo blijkt uit een persbericht.
Mechelaars kunnen komende zondag tussen 10 en 16.30 uur, tijdens het eerste referendum dat in de stad wordt georganiseerd, stemmen over de terugkeer van de wijzerplaten op het torenuurwerk. Maandag werden de 16 stemcomputers een laatste keer getest, alles lijkt klaar voor het referendum.

Omdat het torendebat echt leeft in de stad, wordt in de marge van het referendum een animatieprogramma opgezet, waarbij Mechelaars Gunther Neefs en Dunja Mees maar ook de Leuvense poprockband Soul4You de muziek verzorgen. Voor- en tegenstanders krijgen nog een laatste kans om de twijfelaars te overtuigen. Gastheer en -vrouw Bert Gabriëls en Roos Van Acker zullen het debat, vanaf 13.45 uur, in goede banen leiden.

Om 17 uur wordt het resultaat van de stemming bekendgemaakt. Het stadsbestuur engageert zich om het resultaat te respecteren en uit te voeren. “De Sint-Romboutstoren is onze trots”, aldus burgemeester Bart Somers in het persbericht. “Projecten die bepalend zijn voor het uitzicht van de stad, daar moeten Mechelaars mee over beslissen. Dit wordt een historische gebeurtenis waar de Mechelaar nog lang zal over napraten.”

Meer info: www.mechelen.be/torenuurwerk
(Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content