Mechelen erkend als toeristisch centrum

© iStockphoto

De binnenstad en stationsbuurt van Mechelen zijn door de federale overheid erkend als toeristisch centrum.

Dat schrijven verschillende kranten en schepen van Economie Katleen Den Roover (N-VA) bevestigt het nieuws. De erkenning betekent onder meer dat winkels in die zone op (meer) zondagen open mogen zijn. Den Roover wil dan ook samen met de lokale handelsvereniging extra koopzondagen organiseren.

Mechelen zit als toeristische bestemming in de lift, luidt de redenering, aangezien het aantal bezoekers van bezienswaardigheden en het aantal hotelovernachtingen toeneemt. Op zondagen zijn er bovendien steeds meer evenementen waar de lokale handelaars mee van willen profiteren.

Schepen Den Roover heeft het over ‘een goede zaak voor de lokale economie’ en wil nu werk maken van extra koopzondagen. ‘Meer mensen gaan winkelen op zondag en we moeten daar kunnen op inspelen’, zegt ze. Ook onder meer de Antwerpse binnenstad vroeg en kreeg enkele jaren geleden al met dezelfde bedoeling een erkenning als toeristisch centrum, al waren handelaars daar verdeeld over het initiatief.

In Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad reageren ook enkele Mechelse handelaars negatief op de plannen voor meer koopzondagen, omdat ze betwijfelen dat die meer winst zouden opleveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content