De lijst met 's werelds beste hotels die Expedia's Insiders' Select jaarlijks vrijgeeft, is samengesteld op basis van een wiskundige formule waarin reviews van de Expedia-reizigers, waardebepalingen van hotels en expertise van de honderden Expedia-medewerkers verwerkt zijn. Expedia is het grootste online reisbureau en aanbieder van hotelkamers ter wereld.

De lijst van 2012 wordt aangevoerd door het Marrol's Boutique Hotel, gelegen in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Hotel Al Codega in Venetië en Hotel Royal Corin in Fortuna (Costa Rica) vervolledigen de top-3. In totaal staan vier Europese hotels in de top-10. Het hoogst genoteerde Belgische hotel is het Brugse Hotel Albert, op nummer 103. De eerstvolgende Belgische hotels in de lijst liggen ook in Brugge: Hotel Van der Valk in Brugge (181) en Hotel Jan Brito (198). Taj Lands End in Mumbai is het beste Aziatische hotel.

De tien beste hotels van 2012 volgens Expedia :

1. Marrol's Boutique Hotel - Bratislava (Slovakije)
2. Hotel Al Codega - Venetië (Italië)
3. Hotel Royal Corin - Fortuna (Costa Rica)
4. Hilton Garden Inn Aberdeen - Aberdeen (Schotland)
5. Four Seasons Miami - Miami, Florida (VS)
6. Madison Hotel Hamburg - Hamburg (Duitsland)
7. Element Omaha Midtown Crossing - Omaha, Nebraska (VS)
8. Sonnenalp Resort of Vail - Vail, Colorado (VS)
9. Taj Lands End - Mumbai (Indië)
10. Mr. C Beverly Hills - Los Angeles, California (VS)

De lijst met 's werelds beste hotels die Expedia's Insiders' Select jaarlijks vrijgeeft, is samengesteld op basis van een wiskundige formule waarin reviews van de Expedia-reizigers, waardebepalingen van hotels en expertise van de honderden Expedia-medewerkers verwerkt zijn. Expedia is het grootste online reisbureau en aanbieder van hotelkamers ter wereld.De lijst van 2012 wordt aangevoerd door het Marrol's Boutique Hotel, gelegen in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Hotel Al Codega in Venetië en Hotel Royal Corin in Fortuna (Costa Rica) vervolledigen de top-3. In totaal staan vier Europese hotels in de top-10. Het hoogst genoteerde Belgische hotel is het Brugse Hotel Albert, op nummer 103. De eerstvolgende Belgische hotels in de lijst liggen ook in Brugge: Hotel Van der Valk in Brugge (181) en Hotel Jan Brito (198). Taj Lands End in Mumbai is het beste Aziatische hotel. De tien beste hotels van 2012 volgens Expedia : 1. Marrol's Boutique Hotel - Bratislava (Slovakije) 2. Hotel Al Codega - Venetië (Italië) 3. Hotel Royal Corin - Fortuna (Costa Rica) 4. Hilton Garden Inn Aberdeen - Aberdeen (Schotland) 5. Four Seasons Miami - Miami, Florida (VS) 6. Madison Hotel Hamburg - Hamburg (Duitsland) 7. Element Omaha Midtown Crossing - Omaha, Nebraska (VS) 8. Sonnenalp Resort of Vail - Vail, Colorado (VS) 9. Taj Lands End - Mumbai (Indië) 10. Mr. C Beverly Hills - Los Angeles, California (VS)