De man was gestopt langs de weg om een foto te nemen met de olifant. Hij werd aangevallen door het dier en de man overleefde die aanval niet, aldus de verantwoordelijken van het Parsa Wildlife Reserve. De olifant maakte deel uit van een groep van 21 olifanten die op weg was van het westen naar het oosten van het reservaat. Die tocht ondernemen de olifanten elk jaar tijdens het moessonseizoen.

In totaal wonen er 65 olifanten in het Parsa-reservaat, in heel Nepal zijn dat er ongeveer 170. In de toeristenresorts en kweekprogramma's van de overheid verblijft nog eens hetzelfde aantal tamme olifanten. Het gebeurt wel vaker dat mensen gedood worden door olifanten in het zuiden van Nepal, voornamelijk in de bufferzones in de buurt van natuurgebieden. (Belga)

De man was gestopt langs de weg om een foto te nemen met de olifant. Hij werd aangevallen door het dier en de man overleefde die aanval niet, aldus de verantwoordelijken van het Parsa Wildlife Reserve. De olifant maakte deel uit van een groep van 21 olifanten die op weg was van het westen naar het oosten van het reservaat. Die tocht ondernemen de olifanten elk jaar tijdens het moessonseizoen. In totaal wonen er 65 olifanten in het Parsa-reservaat, in heel Nepal zijn dat er ongeveer 170. In de toeristenresorts en kweekprogramma's van de overheid verblijft nog eens hetzelfde aantal tamme olifanten. Het gebeurt wel vaker dat mensen gedood worden door olifanten in het zuiden van Nepal, voornamelijk in de bufferzones in de buurt van natuurgebieden. (Belga)