Kinderen en jongeren onder de 18 worden niet meer toegelaten, de verkoop van alcohol wordt verboden en elke stier mag nog maximaal tien minuten in de arena ronddraven. De torero's krijgen enkel nog hun rode lap, maar geen degen of ander steekwapen meer. Voorts geldt zowel voor mens als stier dat hij eerst een dopingcontrole moet ondergaan.

Ook de beroemde Correbou, het drijven van stieren door de straten, in de gemeente Fornalutx krijgt een ander gelaat. De Correbou vindt sinds 1882 jaarlijks in september plaats. De stier wordt niet meer aan een koord gebonden, hoeft niet meer door de smalle straatjes van de gemeente Tramunta gedreven te worden, maar mag voortaan vrij rondlopen op een afgebakende plaats. Vorig jaar hadden dierenbeschermers geprobeerd het traditionele "stieroffer" te saboteren.

Voor goedkeuring van de wet stemden de socialisten van de PSIB, de lkinks georiënteerde regionale partij Més en het eveneens linkse Podemos. De afgevaardigden van de in Madrid regerende Volkspartij (PP) stemden tegen. Zij argumenteerden dat de stierenregeling indruist tegen een Spaanse wet uit 2013, die de corrida's als "immaterieel cultureel erfgoed" bestempelt. Met hun beslissing uit 1991 om de corrida's volkomen te verbieden, staan de Canarische Eilanden ook legaal nog steeds op een eiland.

Kinderen en jongeren onder de 18 worden niet meer toegelaten, de verkoop van alcohol wordt verboden en elke stier mag nog maximaal tien minuten in de arena ronddraven. De torero's krijgen enkel nog hun rode lap, maar geen degen of ander steekwapen meer. Voorts geldt zowel voor mens als stier dat hij eerst een dopingcontrole moet ondergaan. Ook de beroemde Correbou, het drijven van stieren door de straten, in de gemeente Fornalutx krijgt een ander gelaat. De Correbou vindt sinds 1882 jaarlijks in september plaats. De stier wordt niet meer aan een koord gebonden, hoeft niet meer door de smalle straatjes van de gemeente Tramunta gedreven te worden, maar mag voortaan vrij rondlopen op een afgebakende plaats. Vorig jaar hadden dierenbeschermers geprobeerd het traditionele "stieroffer" te saboteren. Voor goedkeuring van de wet stemden de socialisten van de PSIB, de lkinks georiënteerde regionale partij Més en het eveneens linkse Podemos. De afgevaardigden van de in Madrid regerende Volkspartij (PP) stemden tegen. Zij argumenteerden dat de stierenregeling indruist tegen een Spaanse wet uit 2013, die de corrida's als "immaterieel cultureel erfgoed" bestempelt. Met hun beslissing uit 1991 om de corrida's volkomen te verbieden, staan de Canarische Eilanden ook legaal nog steeds op een eiland.