Maldiven: wellnesscentra zijn geen bordelen

© Thinkstock

De toerismesector op de Maldiven heeft de beschuldigingen verworpen dat de wellnesscentra op de archipel plaatsen van prostitutie zijn.

De regering van de Maldiven had de sluiting van de wellnesscentra in luxehotels bevolen na protest van een islamitische partij. De regering heeft intussen al laten weten dat ze toch nog eens over het verbod zal nadenken.

“Er is geen sekstoerisme in de hotels”, zegt Sim Ibrahim van de toeristische sector vanuit Malé, de hoofdstad van de Maldiven.

“Het verbod is onrustwekkend. Het helpt het toerisme hoegenaamd niet en het schaadt het imago van ons land. We hebben om juridische verduidelijking gevraagd.”

De minister van Toerisme, Mariyam Zulfa, heeft volgens de Haveeru Online laten weten dat het verbod nog niet definitief is en dat er over nagedacht wordt. Ze beseft naar eigen zeggen dat een verbod jammerlijke gevolgen kan hebben voor de toeristische sector.

De oppositiepartij Adhaalath, een conservatieve religieuze beweging, organiseerde manifestaties in Malé omdat de saunacomplexen voor prostitutie gebruikt zouden worden.

De toeristische sector hoopt dat de regering op haar beslissing terugkomt, aangezien toerisme een grote bron van inkomsten is voor de Maldiven. Afgelopen jaar trokken er meer dan 850.000 toeristen heen.

President Mohamed Nasheed riep al op tot een tolerante islam in zijn land met 330.000 inwoners, die volgens de wet allemaal moslims zijn. Hij vroeg zijn landgenoten het religieuze extremisme te verwerpen en de traditionele, liberalere islam te volgen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content