Malawi gaat 500 olifanten verhuizen

© iStockphoto

Milieubeschermers in Malawi starten volgende maand met de grootste verhuizing van olifanten ooit in Afrika: meer dan vijfhonderd dieren.

De olifanten moeten van de overbevolkte reservaten in het zuiden van het land meer dan 300 kilometer verhuisd worden naar het meer noordelijk gelegen Nkhotakota Wildlife Reserve, waar een reservaat met een oppervlakte van 16.000 hectare is afgebakend.

Een elektrisch hek van maar liefst 240 kilometer lang moet niet alleen de olifanten binnen houden, maar ook de stropers buiten.

Helikopter

Het plan is afkomstig van de ngo African Parks. In een eerste fase zullen kleine groepjes olifanten uit het Liwonde National Park verdoofd worden vanuit de helikopter om per vrachtwagen naar Nkhotakota vervoerd te worden.

Het nieuwe park mikt op toerisme en werkt daarvoor ook aan een kweekprogramma voor duizend andere dieren waaronder zebra’s, wrattenzwijnen, en verschillende soorten gazellen.

De verhuis moet de snelle daling van de olifantenpopulatie een halt toeroepen. De voorbije twintig jaar is de olifantenpopulatie in Malawi gehalveerd van vierduizend naar tweeduizend dieren, door de intense stroperij. (IPS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content