Madurodam opent deze zomer een nieuwe spannende attractie

© GF

In de zomer van 2015 opent Madurodam een nieuwe attractie die bezoekers het verhaal van het begin van Nederland laat herbeleven.

In Het Hof van Nederland ondergaan bezoekers een multi zintuigelijke ervaring van vier minuten. De nieuwe attractie is geïnspireerd op het gelijknamige museum in Dordrecht dat tijdens Koningsdag werd geopend door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Joris van Dijk, directeur Madurodam: “Deze zomer introduceert Madurodam een belangrijk verhaal over het ontstaan van Nederland: Het Hof van Nederland. Het verhaal achter Het Hof van Nederland neemt je mee naar een spannend moment in de Nederlandse historie, dat je meebeleeft op een eigentijdse manier die al je zintuigen prikkelt. Bezoekers nemen aan een grote tafel de plaats in van de deelnemers aan de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572 en ervaren de spanning van dat belangrijke moment in de Nederlandse geschiedenis. Het is de eerste attractie waar bezoekers naar toe worden geleid bij binnenkomst, dus voor de bezoeker begint Madurodam waar Nederland begon.”

Acteur Vincent Croiset speelt een belangrijke rol in de experience. Het ontwerp en de ontwikkeling van de attractie ligt in de handen van Jora Vision.

De Grote Verhalen van Nederland

Het Hof van Nederland vertelt het grote verhaal over waar Nederland begon. Madurodam kiest ervoor de Grote Verhalen van Nederland op verschillende manieren te vertellen: miniatuur, interactief of door een complete belevenis waarbij de bezoeker op een indringende manier wordt meegenomen naar een belangrijk moment in de historie.

Joris van Dijk: “Door op verschillende manieren de grote verhalen van Nederland te vertellen, beleven bezoekers spelenderwijs waar een klein land groot in is.”

Verhaal achter Het Hof van Nederland

De Eerste Vrije Statenvergadering vond plaats van 19 juli tot en met 23 juli 1572 in de Statenzaal van het Augustijnenklooster van Dordrecht. Deze vergadering werd samengeroepen in opdracht van stadhouder Prins Willem van Oranje. Hier werden in het geheim de 12 steden van Holland bij elkaar geroepen. Zo begon de opstand tegen de Spanjaarden en ontstond de basis voor de republiek, waaruit later Nederland geboren werd. Bezoekers worden meegenomen naar dit bepalende moment in de historie.

Madurodam: goed voor kinderen

Madurodam is dé plek waar binnen- en buitenlandse bezoekers ontdekken waar het kleine Nederland groot in is. Sinds 1952 geeft Madurodam de grote verhalen van Nederland van generatie op generatie door.

Tegenwoordig ook interactief en door ontdekkend leren: vanaf de verbouwing van het park in 2012 verrijkt Madurodam het bekende miniatuuraanbod met digitale en fysieke interacties en attracties. Jaarlijks bezoeken 650.000 – 700.000 mensen het park.

Madurodam schenkt haar opbrengsten aan goede doelen voor kinderen, jaarlijks tussen de 600.000 en 1 miljoen euro. De focus van het goede doelenbeleid van Madurodam is het ontdekken en ontwikkelen van talent van kinderen in de basisschoolleeftijd.

Bekijk alvast een voorproefje van de nieuwe attractie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content