Mac- en iPad-gebruikers geven tot dertig procent meer geld uit aan een hotelkamer blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse reizenwebsite Orbitz.

Bij degenen die vanaf een Mac of iPad een hotel online zoeken is de kans veertig procent groter dat ze een vier- of vijfsterrenhotel boeken dan iemand met een PC. Het gemiddelde inkomen van een Mac-gebruiker ligt in de VS dan ook ongeveer 24.000 dollar hoger dan de eigenaar van een PC.

De Wall Street Journal schrijft dat Orbitz de lijst met hotels daarom aanpast aan het soort computer dat de surfer gebruikt. Bij Mac-gebruikers verschijnen meer luxehotels bovenaan in de resultatenlijst.

De plaats waarin een hotel in die lijst staat is volgens Barney Harford, CEO van Orbitz, zeer belangrijk. Maar liefst 90 procent van de bezoekers boekt een hotel dat op de eerste pagina verschijnt. En 50 procent boekt een hotel uit de bovenste vijf.

Orbitz heeft de gegevens van miljoenen zoekopdrachten geanalyseerd om zo tot meer op de persoon toegespitste zoekresultaten te kunnen komen.

Volgens de Wall Street Journal is Orbitz voorlopig de enige reizenwebsite die hierbij rekening houdt met het soort computer dat iemand gebruikt. De grootste concurrenten Expedia, Priceline en Travelocity zeggen dat het soort computer geen rol speelt bij de zoekresultaten die ze geven. (MS)

Mac- en iPad-gebruikers geven tot dertig procent meer geld uit aan een hotelkamer blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse reizenwebsite Orbitz. Bij degenen die vanaf een Mac of iPad een hotel online zoeken is de kans veertig procent groter dat ze een vier- of vijfsterrenhotel boeken dan iemand met een PC. Het gemiddelde inkomen van een Mac-gebruiker ligt in de VS dan ook ongeveer 24.000 dollar hoger dan de eigenaar van een PC. De Wall Street Journal schrijft dat Orbitz de lijst met hotels daarom aanpast aan het soort computer dat de surfer gebruikt. Bij Mac-gebruikers verschijnen meer luxehotels bovenaan in de resultatenlijst. De plaats waarin een hotel in die lijst staat is volgens Barney Harford, CEO van Orbitz, zeer belangrijk. Maar liefst 90 procent van de bezoekers boekt een hotel dat op de eerste pagina verschijnt. En 50 procent boekt een hotel uit de bovenste vijf. Orbitz heeft de gegevens van miljoenen zoekopdrachten geanalyseerd om zo tot meer op de persoon toegespitste zoekresultaten te kunnen komen. Volgens de Wall Street Journal is Orbitz voorlopig de enige reizenwebsite die hierbij rekening houdt met het soort computer dat iemand gebruikt. De grootste concurrenten Expedia, Priceline en Travelocity zeggen dat het soort computer geen rol speelt bij de zoekresultaten die ze geven. (MS)