Maastricht in het klein in Madurodam

Op woensdag 11 november krijgt Maastricht een plaats in miniatuurpark Madurodam.

Op woensdag 11 november onthult Madurodam samen met de gemeente Maastricht de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, de Helpoort en het Europamonument uit de Limburgse hoofdstad Maastricht.

De Maastrichtse schaalmodellen krijgen een toepasselijke plek in het historische centrum van Madurodam, tussen historische gebouwen uit Den Haag, Gouda en Amsterdam.

De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in romaanse stijl stamt uit de 11e eeuw en is daarmee de oudste kerk van de stad. De Helpoort uit 1229 is de oudste nog bestaande stadspoort in Nederland.

In de Nederlandse geschiedenis heeft Maastricht altijd een belangrijke internationale rol gespeeld. De stad is niet alleen een grote toeristische trekpleister, er vinden ook regelmatig internationale evenementen plaats.

Het moderne monument ‘Stars of Europe’ van de hand van de Italiaanse kunstenares Maura Biava onderstreept de Europese allure van de stad. In 1992 tekenden hier twaalf Europese lidstaten het Verdrag van Maastricht. Dit was de start van de Europese Unie en legde een basis voor de invoering van de euro. Hiermee is Maastricht de meest Europese stad van Nederland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content