M-Idzomerfestival in Leuven museum M van start

© Jan Kempenaers

In het Leuvense museum M loopt van donderdag 2 tot en met zondag 5 augustus het vierdaagse M-Idzomerfestival.

In het Leuvense museum M loopt van donderdag 2 tot en met zondag 5 augustus het vierdaagse M-Idzomerfestival.

Het festival, dat een gezamenlijke organisatie is van de Leuvense cultuurhuizen M, 30CC en Het Depot, biedt in de gebouwen van M en in de binnentuin een combinatie aan van concerten, comedy, performance, dans, spoken woord en beeldende kunst, dagelijks goed voor een tiental acts.

In vier dagen tijd zijn er concerten van Cocorosie, José James, Absynthe Minded, Spinvis en Isbells, performances van Naomi Kerkhove, Maïté Jeannolin, Pavle Heidler en De Werktank en standup comedy van Xander De Rycke & MC Seppe Toremans. The Royal Improphonic Orchestra & Theatre brengt improvisatietheater.

In het museum zelf is er een tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Sol Lewitt, naast “Van Voor Teniers tot Na Ensor” en “Objets Reposés” van Ines Lechtleitner.

Ideale stad voor een citytrip

Tegelijkertijd met de laatste dag van het M-Idzomerfestival start op zondag 5 augustus het culinaire festijn Hapje Tapje, voorafgegaan door een kookdemonstratie van chef-koks op de Grote Markt op zaterdag.

De week erna, van 10 tot en met 12 augustus, is het tijd voor de 30e editie van Marktrock. Enkel Belgische artiesten, waaronder Soulsister, Marco Z, Regi, Humo’s Rock Rallywinnaars Compact Disk Dummies, The Kids en Luna Twist, staan op de fiche en de toegang is gratis.

Een citytrip naar Leuven kan deze zomer ook extra voordelig, met de 3=2-actie krijgt u drie hotelnachten voor de prijs van twee. Een overzicht van de deelnemende hotels vind u op de website van Leuven. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content