De prijs van een kamer in een Nederlands vijfsterrenhotel daalde vorig jaar naar 201 euro. In 2008 kostte een dergelijke kamer nog 231 euro. In een viersterrenhotel kostte een kamer vorig jaar 87 euro, tegen 95 euro in 2008. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau KPMG.

Ook in België zijn de kamers in de luxehotels momenteel een pak goedkoper. De eerste helft van dit jaar geraakten de hoteliers van de vier- en vijfsterrenhotels nog niet aan 60 procent van de normale kamerprijs, zegt Luc De Bauw van Horeca Vlaanderen. Dat komt hoofdzakelijk door de terugval van het zakentoerisme.

De topman van Horeca Vlaanderen wijst erop dat de prijsdaling geldt voor de luxehotels die van het zakentoerisme leven. De duurdere toeristische hotels, bijvoorbeeld aan de kust, kennen die prijzenterugval niet. Exacte cijfers over de evolutie van de kamerprijzen kan Horeca Vlaanderen niet geven.

Bron: Belga/MS

De prijs van een kamer in een Nederlands vijfsterrenhotel daalde vorig jaar naar 201 euro. In 2008 kostte een dergelijke kamer nog 231 euro. In een viersterrenhotel kostte een kamer vorig jaar 87 euro, tegen 95 euro in 2008. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau KPMG. Ook in België zijn de kamers in de luxehotels momenteel een pak goedkoper. De eerste helft van dit jaar geraakten de hoteliers van de vier- en vijfsterrenhotels nog niet aan 60 procent van de normale kamerprijs, zegt Luc De Bauw van Horeca Vlaanderen. Dat komt hoofdzakelijk door de terugval van het zakentoerisme. De topman van Horeca Vlaanderen wijst erop dat de prijsdaling geldt voor de luxehotels die van het zakentoerisme leven. De duurdere toeristische hotels, bijvoorbeeld aan de kust, kennen die prijzenterugval niet. Exacte cijfers over de evolutie van de kamerprijzen kan Horeca Vlaanderen niet geven. Bron: Belga/MS