Lonely Planet reisgidsen voor kinderen

Lonely Planet gaat reisgidsen uitgeven voor kinderen met fijne weetjes waar kinderen tussen acht en twaalf best wat over willen lezen.

Reisgidsenautoriteit Lonely Planet maakte een zijsprong richting kinderboeken. Visueel aantrekkelijke gidsen voor nieuwsgierige wereldreizigers in spe die u straks tijdens een citytrip weten te onderhouden met smeuïge weetjes over bekende steden.

Vanaf een bepaalde leeftijd reageren kinderen niet altijd even enthousiast meer op de ouderlijke vakantieplannen. Toch niet weer Frankrijk? Is er wel een zwembad? Is het ver rijden? Er is toch wifi?

Het is maar een greep uit de vragen die het kroost ooit al op mij afvuurde als vakantieplannen uit de doeken werden gedaan. Citytrips zijn al helemaal geen succesformule, want dat voorspelt urenlang wandelen en een overdaad aan gebouwen allerlei.

Bovendien doemt het visioen op van mama met de neus in de reisgids en papa die al te enthousiast stukjes uit diezelfde gids voorleest wanneer zij eindelijk dat drankje mogen nuttigen. Een stad die wel op het verlanglijstje staat, is Londen, met dank aan Harry Potter en de filmsets waar ze wel eens in levenden lijve willen rondlopen.

Verboden voor ouders

Op dat soort jeugdige golven van interesse pikt reisgidsenspecialist Lonely Planet nu slim in met de lancering van de serie Verboden voor ouders, stedengidsen voor kinderen met een wereldse nieuwsgierigheid. Ons inziens is dat de geknipte voorbereiding op een citytrip met het hele gezin.

Nu al staan Londen, Rome, Parijs en New York op het programma, maar het hoofdkwartier van Lonely Planet laat verstaan dat meer titels snel zullen volgen. De stadsgidsen komen bijzonder catchy uit de hoek en mikken veel meer op de inside verhalen dan op de klassieke reisinformatie.

Je leest er over allesverwoestende branden, de duistere kantjes van bekende inwoners, wist-je-datjes over graffitikunstenaars of voetballers, spooky nieuws over vermoorde prinsen of legendarische speurders en andere fijne weetjes waar kinderen tussen acht en twaalf best wat over willen lezen.

Wist je bijvoorbeeld dat er in de metrotunnels van Londen af en toe haviken worden losgelaten om de duiven te vangen die er anders hun nesten bouwen? Of dat een computer na berekening Da Vinci’s Mona Lisa voor 83 procent gelukkig verklaarde?

Lonely Planet, dat sinds 1973 actief is als uitgever van reisgidsen, sloeg voor zijn eerste kinderproject de handen in elkaar met Weldon Owen, een specialist inzake kinder- en jeugdpublicaties. Een kleurrijke mix van foto’s, illustraties en cartoons maken Verboden voor ouders visueel zeer aantrekkelijk.

Sigyn Elst

Lonely Planet – Verboden voor ouders

Prijs: 14,99 euro per stuk

Verkrijgbaar vanaf 28 februari 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content