Lonely Planet junior – Wonderlijke wereldatlas

© GF

Lonely Planet heeft een nieuw boek uitgebracht dat kinderen tussen de 8 en 12 jaar die nieuwsgierig zijn naar de wereld laat zien hoe wonderbaarlijk onze planeet is.

Wist je bijvoorbeeld dat ze in Zuid-Afrika een barbecue een ‘braai’ noemen, dat er in Midden-Afrika drie dodelijk meren liggen, dat er een hoofdstad bestaat van 168 letters en dat het op Antarctica een keer 89,6 graden beneden nul werd?

De wereld wordt in het boek op een overzichtelijke manier in kaart gebracht. Na een paar hoofdstukken met informatie over onderwerpen als de ruimte, tijdzones en het klimaat, wordt aan ieder continent vier pagina’s besteed.

Je ziet een kaart met de namen van alle landen, je ziet waar het continent in de wereld ligt, welke beroemdheden er vandaan komen, je krijgt een geillustreerde top tien van belangrijke volken, plaatsen en dieren en je leest over opzienbarende bijzonderheden en opmerkelijke statistische gegevens. Daarna wordt er uitgebreider ingegaan op de regio’s in een continent.

Je kan je kennis testen met kleine, leuke quizjes die verspreid door het boek staan en – wanneer je het boek helemaal uitgelezen hebt – een lange wereldquiz aan het einde van het boek.(MS)

Wonderlijke wereldatlas

Uitgeverij: Kosmos

Aantal pagina’s: 160

Prijs: 19,99 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content