London is calling: drie tips voor een Brits weekendje weg

Study for Bullfight No. 1, 1969 © GF The Estate of Francis Bacon
Veerle Helsen

Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips. Deze week London is calling.

Laat het beest los

Nog tot midden april loopt in de Londense Royal Academy of Arts Francis Bacon: Man & Beast, een van de blockbustertentoonstellingen dit voorjaar in Europa. De expo focust op Bacons fascinatie voor rauwe emoties en de band tussen mens en dier.

Tot 17 april, royalacademy.org.uk

Afspraak in de lobby

In Londen opende het voorbije jaar een resem nieuwe hotels. Die zijn niet altijd even goedkoop, maar wil je toch de sfeer opsnuiven, ga dan lobby’s kijken, cocktails testen of brunchen. Londense cool, veel blingbling en m’as-tu vu op z’n Engels vind je onder meer bij het Mondrian Hotel (met Miami vibes), The Gantry (uit de Hiltonstal) of het langverwachte One Hundred Shoreditch (opening in maart).

sbe.com/hotels/mondrian en onehundredshoreditch.com, thegantrylondon.com

London is calling: drie tips voor een Brits weekendje weg
© GF

Twee plus één

The Lost Poet is een nieuw guesthouse op de beroemde Portobello Road in Notting Hill. De kamers zijn ingericht met antieke meubelen en in een opvallend kleurenpalet, geheel in de sfeer van de buurt. The Lost Poet heeft deze maand een speciale 2+1 actie: boek twee nachten en krijg de derde gratis.

Vanaf 564 euro voor 3 nachten, thelostpoet.co.uk

London is calling: drie tips voor een Brits weekendje weg
© GF

Know before you go

Groot-Brittannië liet eind januari bijna alle coronamaatregelen vallen. Volledig gevaccineerde reizigers moeten enkel nog het Passenger Locator Form invullen en ter plaatse is een mondkapje niet langer verplicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content