Londen voor een prikje

Londen is een stad die voor iedere portemonnee iets te bieden heeft. Enkele eenvoudige tips om een reisje naar de Britse hoofdstad betaalbaar te houden.

Londen is een stad die voor iedere portemonnee iets te bieden heeft. Enkele eenvoudige tips om een reisje naar de Britse hoofdstad betaalbaar te houden.

Fiets de stad door met de ‘Boris Bikes’

De London Cycle Hire Scheme is een schitterende manier om de stad te verkennen en ideaal voor korte tripjes. U betaalt slechts één pond voor 24 uur en fietst het eerste half uur gratis.

Als u toch kiest voor het openbaar vervoer, neem dan zeker een Oyster Card. Deze oplaadbare kaart is de handigste en meest voordelige manier om te reizen per metro, bus, tram en DLR. De Visitor Oyster Card is te koop via eurostar.com of in de barrijtuigen op de trein, zodat u bij aankomst in St Pancras meteen de stad kan induiken.

Voor een retourticket naar Londen met de Eurostar betaalt u vanaf 88 euro per persoon.

Maak gebruik van gratis wifi

Londen telt een heel aantal cafés en openbare ruimtes waar u gratis kunt surfen. Het Barbican Centre, Camden Arts Centre of de Royal Festival Hall hebben allemaal gratis wifi. Bekende ketens zoals McDonalds, Starbucks, Pret à Manger en Le Pain Quotidien bieden dezelfde service aan.

Eten voor minder dan 10 pond

Een stevige maaltijd voor minder dan £10 is geen uitzondering meer in Londen. Bij Manze’s kunt u terecht voor de traditionele pie and mash en jellied eel (paling in gelatine). Chinatown is een must voor alle fans van lekkers uit Azië voor een centje minder.

En u hoeft niet per se op restaurant te gaan: eens de warme lentelucht terug is, lenen de vele stadsparken zoals Hampstead Heath, Regent’s Park of Holland Park zich als ideale uitvalsbasis voor een picknick.

Gratis muziekoptredens

Steeds meer bekende en minder bekende muziekgroepen doen platenwinkels aan om hun nieuwe cd te promoten. De grote muziekwinkels zoals HMV houden regelmatig gratis optredens, maar ook in onafhankelijke winkels zoals Rough Trade East treden artiesten geregeld op.

Goedkoop naar de film

Een parel onder de cinema’s is de Prince Charles Cinema in Soho (7 Leicester Place) waar u als lid voor maar £1,50 naar de film kunt of voor maar £5,50 naar een matinee in het weekend.

Permanente tentoonstellingen in de grootste musea

Vaak wordt er vergeten dat de permanente tentoonstelling in de grote musea in Londen gratis zijn. Denk bijvoorbeeld aan de schitterende collecties van het British Museum, Natural History Museum, Tate Modern, Tate Britain, National Portrait Gallery, Victoria and Albert Museum en Wallace Collection.

Wilt u juist die ene tijdelijke maar betalende tentoonstelling heel graag zien? Dan krijgt u met het Eurostar Plus-programma twee toegangstickets voor de prijs van één in de zes belangrijkste musea in Londen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content