Londen viert Shakespeare

© Reuters

In 2014 is het precies 450 jaar geleden dat William Shakespeare geboren werd en dat laat Londen, de stad waar zijn carrière een vlucht nam, niet ongemerkt voorbij gaan.

Een heel jaar lang staan er voorstellingen van zijn toneelstukken en andere evenementen gepland. Het Globe Theatre viert zijn verjaardag met nieuwe producties van Antony & Cleopatra, Julius Caesar en The Comedy of Errors.

Onder het theater kunnen bezoekers deelnemen aan een Globe Exhibition & Tour waarbij ze meer te weten komen over de geschiedenis van het theater, het leven van Shakespeare en het Londen waarin hij leefde.

Verder opent op 8 februari in het Victoria and Albert Museum de tentoonstelling Shakespeare: Our Greatest Living Playwright over de manier waarop zijn toneelstukken door de tijd en de wereld zijn gereisd.

London Walks neemt liefhebbers van Shakespeare en Charles Dickens mee op een wandeltocht terug in de tijd langs Elizabethaanse gebouwen.

Iedereen die genoten heeft van de film Shakespaere in Love kan vanaf juli terecht (reserveren is al mogelijk in februari) in het Noel Coward Theatre, waar de theaterversie van Shakespeares onmogelijke liefde wordt vertolkt. Meer informatie over het jubileumjaar in te vinden op de website Visit London. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content