Logeren in de Leiestreek met een groepje vrolijke vrienden

Kortrijk © Cram aka Marky

Een weekendje samen op stap met je vrienden maakt de vriendschapsband nog sterker. Aan het water, met je eigen wellness of in de stad: keuze genoeg aan fijne slaapplekjes.

Samen genieten van wellness

Hoeve La Cascina in Zulte

Hoeve La Cascina ligt op een mooie landelijke plaats aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Je kan er wandelen, fietsen en varen. Zo ligt het natuurgebied De Gaverbeekse Meersen vlakbij. In de knap gerenoveerde hoeve kan je met z’n vieren of achten overnachten in de Wellness Suite Hammam of Wellness Suite Jacuzzi. Ze hebben allebei een grote privétuin met jacuzzi, een sauna, hammam, bad met verneveling, gashaard en nog meer fijne voorzieningen.

Hoeve La Cascina
Hoeve La Cascina© Hoeve La Cascina

D-toxx in Wielsbeke

Van een Finse sauna tot bubbelbad met hydromassage en van hammam met sterrenhemel tot een verwarmd binnenzwembad: voor dit en veel meer heerlijke en originele verwennerijen kan je terecht in D-toxx in Wielsbeke. Je kan de volledige wellnessruimte afhuren voor twee tot maximaal 24 personen voor een heuse wellnessparty, eventueel te combineren met een diner. Heb je niet genoeg aan één dagje, dan blijf je overnachten. Er is plaats voor tien gasten verspreid over vijf kamers, waaronder een luxesuite met jacuzzi en privéterras.

Wellness in de stad: Parkhotel in Kortrijk

In Wellness Avenue in het Parkhotel kan je terecht voor alle verwennerijen in alle mogelijke temperaturen: van 0 tot 5 graden Celsius in de ijsgrot en het koude dompelbad tot een weldadige 37 graden in de stoombaden en sauna’s. Je kan er een hele dag doorbrengen met fitness, zwemmen en allerlei beautybehandelingen. Heb je niet genoeg aan één of wil je een dagje wellness combineren met een citytrip, dan blijf je gewoon wat langer. Boek een van de 155 hotelkamers en begin de dag goed met een royaal ontbijtbuffet.

Parkhotel
Parkhotel© Parkhotel

Zen in authentieke drukkerij: Wu Wei in Kortrijk

In Kortrijk werd een voormalige drukkerij omgebouwd tot de spa Wu Wei met als motto ‘geen toeters en bellen’. Een mooie mix van het industriële pand en simpele architectuur zorgt voor licht, ruimtelijkheid en rust. De wellness is gebouwd rondom de ruime binnentuin. Je kan ontspannen in een buitenbad, binnenbad, traditionele hammam, drie originele sauna’s, belevingsdouches en een Japans bad. Ook voor de dertien hotelkamers geldt dat eenvoud troef is. Ze zijn licht en rustgevend door het gebruik van natuurlijke materialen en zachte kleuren.

Wu Wei
Wu Wei© Wu Wei

Creatieve dromen in de stad

Je andere thuis in Kortijk: B&B Oyo

B&B Oyo ligt in het hart van Kortrijk, maar toch op een rustige locatie. In het mooie herenhuis kan je kiezen uit drie kamers: Oyo met een romantisch hemelbed, de nostalgische kamer Yoo met een scherp randje en de lichte en knusse Ooy-kamer.

Oyo B&B
Oyo B&B© Oyo B&B

Kies je eigen (kunstenaars)kamer: Focus in Kortrijk

In het Focus Hotel kies je zelf je favoriete kunstkamer. De hotelkamers werden allemaal door een andere kunstenaar ingericht: van glaskunstenares Joke Demeyere tot schrijver Joris Denoo en van striptekenaar Ruben Accou tot mode-ontwerpster Moniek Gheysen. Maar je kan ook opteren voor een voordelige hostel- of familiekamer. Vanuit het hotel is het maar een klein stukje wandelen naar het centrum van Kortrijk.

Logeren als een prins(es): Hotel Damier in Kortrijk

Al eeuwen logeren gasten van koninklijke bloede en andere sterren in het viersterrenhotel Damier met zijn rococogevel uit 1769. Keizer Jozef II, prinses Astrid, Sheryl Crow en Tom Boonen zijn maar een paar van de illustere gasten die er overnachtten. En aan die lijst kan je je eigen naam toevoegen. Het hotel is weliswaar oud, maar nog altijd springlevend en meegegaan met de tijd. Dat proef je bijvoorbeeld in de hippe cocktailbar Sprezza.

Hotel Damier
Hotel Damier© Hotel Damier

Logeren voor culinaire fijnproevers

Workshop met logies in de familieslagerij: Meat Heat in Harelbeke

Meat Heat begon tachtig jaar geleden als familieslagerij. Tegenwoordig is het tegelijk een slagerij, eetbar en hotel. De passie voor vlees is er goed merkbaar en die passie delen ze graag met hun gasten die er workshops over bakken en koken kunnen volgen. Overnachten kan je er ook: als individu, koppel of groep vrienden tot 18 personen.

Kamperen op een boogscheut van Gent: Camping Blaarmeersen

Je moet niet perse in een hotel overnachten wanneer je op citytrip wil. Vlakbij Gent ligt Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen. Je kan er terecht met je eigen tentje of caravan, maar je kan er ook voor kiezen in een kampeerhut voor vier personen te logeren.

Ahoi
Ahoi© Ahoi

Overnachten aan het water

Ahoi in Kortrijk

In Ahoi slaap je niet bij, maar op het water: in een tot hotel omgebouwd graanvrachtschip, om precies te zijn. De boot telt acht hutten voor twee personen in het benedendek. Bovendeks is er een terras, ontbijtruimte en bar waar je kan kiezen uit meer dan veertig Belgische bieren. Het uitzicht is natuurlijk uniek. Je kijkt uit over het hippe Buda eiland, de Leie, de voorbijvarende bootjes en eendjes en waterhoentjes. Voor de gasten heeft het Bootel een eigen rood-wit bootje waarmee je op de Leie kan varen.

The View Bis in Kortrijk

De moderne woning The View Bis ligt in een doodlopende straat op een rustig groen plekje. Via het ernaast gelegen jaagpad wandel of fiets je meteen langs de Leie en door de weilanden. Je overnacht er in een van de twee luxekamers met zicht op de Leie. Zowel het station van Bissegem als het centrum van Kortrijk liggen op loopafstand.

Alfa Trips
Alfa Trips© Alfa Trips

Met vier in een luxeloft op de Leie: Alfa Trips in Menen

Ook in Menen kan je op het water logeren en wel op het omgebouwde binnenschip Alfa Trips. Nu is het een knappe loft op het water met een sauna en bubbelbad op het dek omringd door grote palmbomen. Vanuit het bad kijk je uit over de Leie, de bootjes en de groene oevers. De boot biedt plaats aan twee koppels of vier vrienden of vriendinnen.

Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem

Auberge du Pêcheur is om allerlei redenen een begrip in Sint-Martens-Latem: om de huisspecialiteit ‘steak tartaar à la minute’, om de orangerie met het mooie buitenterras, om de wijnkelder en om de schitterende ligging langs de Leieboorden. Je kan er aanmeren aan hun eigen aanlegsteiger of een bootje huren. Wie langer wil blijven, vindt er een fijn bed in een van de 32 kamers.

Auberge du Pecheur
Auberge du Pecheur© Auberge du Pecheur

Bijkomen van een actieve dag

Blue Woods Hotel in Deerlijk

Het is moeilijk om inactief te blijven in de Leiestreek. De actieve bezigheden liggen er immers voor het oprapen: van wandelen en fietsen tot klimmen en varen en van diepzeeduiken tot speleoparcours. Na zo’n sportieve dag is het fijn om in alle comfort te kunnen uitblazen. En dat kan prima in het Blue Woods Hotels in Deerlijk. De achttien kamers die volledig verduisterd kunnen worden, hebben geluidsdichte muren zodat je verzekerd bent van een goede nachtrust. ’s Ochtends krijg je weer energie voor een nieuwe actieve dag met een stevig ontbijtbuffet met regionale producten.

Blue Woods Hotel
Blue Woods Hotel© Blue Woods Hotel

Kaleihoeve in Harelbeke

De Kaleihoeve is een voormalig veebedrijf dat werd gerenoveerd tot een mooi vakantiehuis met vijf slaapkamers voor veertien gasten. De oude koeienstal ernaast werd omgevormd tot een feestzaal in landelijke stijl met binnenzwembad en sauna. De hoeve wordt omringd door een grote tuin met onder andere een petanquebaan, een terras met buitenkeuken en barbecue.

De Kaleihoeve
De Kaleihoeve© Thomas Callens

Slapen in de buitenlucht: Pop-up campings in Zwevegem

Echte avonturiers slapen in de frisse buitenlucht. En dat kan je op de pop-upcamping Zennijs, mooi gelegen in de velden naast een actieve vierkantshoeve. Vanuit je tentje kan je zo beginnen aan een wandel- of fietsroute of het avontuur opzoeken in Je Wildste Westen. Reserveren is niet nodig. De camping is geopend van 15 juni tot 15 september.

Slapen in de buitenlucht op Camping Transfo

Ook op Camping Transfo aan het Kanaal Bossuit-Kortrijk kan je als kampeerder terecht. Transfo was vroeger een elektriciteitscentrale, maar kreeg een tweede leven als avontuurlijke trekpleister. Waaghalzen kunnen zich wagen aan de deathride, het touwenparcours of in de danktank duiken. In de directe omgeving kan je verder nog paintballen, laserschieten, kanoën, mountainbiken en proberen je weg te vinden uit een escape room. Overnachten kan je in de tuin van de voormalige directeurswoning in gerenoveerde caravans of in gezellig ingerichte lodgetenten. De camping is geopend van juni tot en met september.

Logeren langs de fietsroute

Ter Zuidhoek in Roeselare

In de 18e-eeuwse hoeve d’Hofstee zit sinds vorig jaar een fijn restaurant met lokale topproducten op het menu en een open grill in het midden van het restaurant. De oude schuur naast de hoeve werd omgebouwd tot het Hotel Ter Zuidhoek met zeven kamers. Je vindt er ook een veilige plek voor je fiets. Fiets- en wandelroutes liggen in de directe omgeving.

Gasthoeve Babillie
Gasthoeve Babillie© Gasthoeve Babillie

Landhuis bij knotwilgen: Babillie in Roeselare

Het mooie landhuis Babillie ligt in het Bergmolendal aan de rand van de Leiestreek. Je bereikt Babillie via een imposante oprijlaan met twee rijen knotwilgen. Het huis wordt omringd door akkers, velden en weilanden. Gasten kunnen er overnachten in één van de tweepersoonskamers in de B&B of – ideaal met een groep vrienden – in de vakantiewoning met tuin, terras en ontbijtruimte met open haard die plaats biedt aan maximaal zestien personen.

Luxueus overnachten in Mercure Roeselare

Hotel Mercure is een viersterrenhotel met gloednieuwe kamers, gelegen op een gemakkelijk bereikbare plaats vlakbij de snelweg. Het hotel telt 85 kamers in allerlei soorten: van tweepersoonskamers tot superior family kamers en executive suites. Van het ontbijt tot een drankje na het diner: de hele dag kan je in het hotel terecht voor een hapje en een drankje.

Hotel Mercure
Hotel Mercure© Hotel Mercure

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content