Logeren bij de kathedraal

Waar: Sevilla, Zuid-Spanje

Hotel: Hotel Casa 1800

Een hotel met een betere ligging dan Casa 1800 is nauwelijks denkbaar: midden in de oude Joodse wijk Santa Cruz, met zijn wirwar van smalle straatjes en met zicht op de grootste gotische kathedraal ter wereld en de Giralda, de minaret die nog is overgebleven van de moskee die hier vroeger stond.

Het hotel is gevestigd in een voormalig paleis gebouwd in 1864. Opvallend zijn de grote ramen die zorgen voor veel lichtinval en de enorme deuren, ooit reden hier paardenkoetsen naar binnen. Casa 1800 onderging onlangs een grondige renovatie, waarbij originele elementen werden behouden, zoals houten balken en delen van de oorspronkelijke muren.

De inrichting is romantisch met weelderige kroonluchters en met bladgoud gedecoreerde meubelen, en valt wellicht niet bij iedereen in de smaak. Maar door de neutrale kleuren en dankzij de combinatie met houten vloeren, houten luiken en bakstenen muren wordt het niet té overdadig.

Kamers zijn er in vijf categorieën: standaard, superior, de luxe met eigen jacuzzi op een privéterras, de extra grote junior suite en de Grand de Luxe verspreid over twee verdiepingen en met een eigen leeskamertje en een privéterras met jacuzzi, tuintje en hangmat.

Op het dak van het hotel ligt een groot terras dat toegankelijk is voor alle hotelgasten en een schitterend uitzicht biedt over de kathedraal, de Giralda, Santa Cruz en de tuinen van het Alcázarpaleis.

Hotel Casa 1800 telt 24 kamers. Standaardkamers vanaf 135 euro op basis van twee gasten, inclusief afternoontea met zoetigheden, sandwiches, koffie, thee en fruitsappen. Ontbijt 9,50 euro. Rodrigo Caro 6 Sevilla 41004. +34 954 56 1800.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content