Liverpool huldigt John Lennon

© Epa

Op 8 december is het 30 jaar geleden dat John Lennon werd doodgeschoten. Daarom brengt zijn geboortestad Liverppol uitgebreid hulde aan deze rocklegende.

Op 8 december is het 30 jaar geleden dat John Lennon werd doodgeschoten. Daarom brengt zijn geboortestad Liverpool tussen 9 oktober, de dag dat hij 70 jaar geworden zou zijn, en 9 december uitgebreid hulde aan deze rocklegende.

Overal in de stad worden concerten, filmvoorstellingen, lezingen, conferenties en artistieke evenementen georganiseerd. Enkele hoogtepunten: het kunstencentrum Bluecoat nodigt kunstenaars uit om hun werk aan het publiek te tonen vanuit een bed, op 6 november vindt de eerste internationale poëziewedstrijd Liverpool Lennon Poet plaats en in The Beatles Story is een aangrijpende tentoonstelling over het leven van John Lennon te zien, samengesteld door zijn zoon Julian en zijn ex-vrouw Cynthia.

Iedereen die Liverpool bezoekt tijdens het John Lennon Tribute Season kan deelnemen aan speciale rondleidingen door het Liverpool van John Lennon.

Informatie

John Lennon.com

Beattles Story

Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content