Live dronebeelden controleren Australisch kustgebied op haaien

. © Drone Shark App

Wie in de buurt van de Australische stad Sydney wil gaan surfen, kan sinds kort via een app monitoren of er haaien in de buurt zijn. Via live dronebeelden scant de app voortdurend de kustlijn.

De ‘Drone Shark app’ is volgens ontwerper Jason Iggleden een pak efficiënter en ecologischer dan de bestaande veiligheidsmaatregelen zoals haaiennetten, haaienvallen of helikopterpatrouilles.

Naast de livebeelden geeft de app ook informatie over de surfcondities en waarschuwt het gebruikers wanneer er een gevaarlijke haai in de buurt is. In dat geval wordt ook de kustwacht op de hoogte gebracht.

Jason Iggleden is een ervaren dronepiloot, die vaak op bestelling surfers filmde vanuit de lucht. In de afgelopen zes maanden telde hij meer dan 30 haaien. Het merendeel daarvan was onschadelijk, maar er zaten ook vijf gevaarlijke exemplaren tussen. Dat bracht hem op het idee voor de ‘Drone Shark App’.

In 2018 werden er 23 haaienaanvallen geregistreerd aan de Australische kust. Dat zijn er 5 meer dan in 2017.

Drone Shark App480https://www.youtube.com/channel/UCi7pChfCUkGmds-yHDqYZ5wvideohttps://www.youtube.com/270Drone Shark App I Drone Shark Footage of The Day I Bondi Beach Australia

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
YouTube1.0360https://i.ytimg.com/vi/8_aGwvJ6Z8c/hqdefault.jpg480

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content