Literair luxehotel in Parijs opnieuw geopend

Op het eerste gezicht mikt het hotel op kunstenaars en schrijvers. Het hotel deed een beroep op designer Philippe Starck, wiens ambitie het was om de kamers de warmte te geven die ze overal ter wereld ontberen. Daarvoor maakte Starck gebruik van de schrijversziel.

Voor de interieurs liet hij zich inspireren door de werkkamer van de Franse schrijver en politicus André Malraux. Daarom lijken de nachtkastjes ook op de stoelen van de schrijver van ‘La condition humaine’. Blijkbaar staat het tegenwoordig chic om je boeken op een stoel te deponeren en die dan naar je bed te trekken.

Overal in Le Royal Monceau vind je schilderijen, beeldhouwwerken en vooral boeken. Meteen aan de ingang wacht een echte bibliotheek op de gast. Ook in de lobby puilt het van het drukwerk.

Als we de PR mogen geloven is er geen plek geschikter om te schrijven en te publiceren. Wie de pers liever niet in zijn suite te woord staat, kan gebruik maken van de talrijke interview-kamers die in Le Royal Monceau beschikbaar zijn. Interessant is ook dat je je reservering tot één dag voor je aankomst gratis kunt annuleren.

Een simpele kamer kost 780 euro per nacht, een suite van 380 vierkante meter 16.000 euro. Maar wie die luxe wil ondergaan moet nog tot volgend jaar geduld uitoefenen.

Le Royal Monceau moet niet vrezen voor onderboeking. Nooit ging het beter met de miljonairs die uit de hele wereld naar Parijs komen afgezakt. De grote luxehotels (Crillon, Bristol, Palace Athénée, George V) zijn volgeboekt.

Het rapport over de wereldvermogens van Merrill Lynch en Capgemini meldt dat er voor de eerste keer meer dan tien miljoen miljonairs op de aardbol rondlopen. De omvang van het schrijversaandeel in deze groep is niet bekend.

Piet de Moor

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content