Lissabon met kinderen: 8 tips

© Wikicommons

Lissabon is de perfecte stad om een vakantie door te brengen met het gezin. De stad is kindvriendelijk en veilig en is bij uitstek geschikt om te voet te ontdekken.

Lissabon is de perfecte stad om een vakantie door te brengen met het gezin. De stad is kindvriendelijk en veilig, is bij uitstek geschikt om te voet te ontdekken en heeft het hele jaar door mooie temperaturen en zachte winters.

Bovendien kent de kleurrijke hoofdstad van Portugal talrijke activiteiten die speciaal voor kinderen ontworpen zijn.

1. Een dag expo

Kinderen kunnen een avond en nacht doorbrengen in het Oceanário. Het programma “Slapen met haaien’ is een educatief programma waarbij kinderen van alles leren over de diepe oceaan en zijn inwoners. Haaien, pinguïns, zeeotters, zeepaardjes, reuzenoctopussen en kwallen die licht geven in het donker: ze zijn allemaal in het aquarium te vinden.

De kinderen krijgen ook de kans om tanden en de huid van haaien aan te raken. Vervolgens worden de slaapzakken uitgerold naast de enorme tanks en is het bedtijd. De kinderen kunnen de hele nacht genieten van het unieke onderwaterleven. ’s Ochtends wordt afgesloten met een rondleiding door het Oceanário en om 10.00 uur sluiten de ouders hun kroost weer in de armen.

2. Culturele uitstap naar Belém

De stadswijk Belém staat bekend om de Toren van Belém, het beroemde Mosteiro dos Jerónimos en de overheerlijke pastéis de Belém. Ook voor kinderen heeft deze wijk veel moois te bieden. Geniet van de prachtige sterrenhemel, planeten en sterrenbeelden in het Planetarium Calouste Gulbenkian.

Recht tegenover het Planetarium bevind zich het Culturele Centrum van Belém (CCB) waar regelmatig exposities, culturele activiteiten en optredens plaatsvinden.

Na de verschillende activiteiten kan de dag mooi afgesloten worden in het Belém park, waar gezinnen heerlijk kunnen picknicken tijdens het weekend.

3. Dierentuin

In het centrum van de stad Lissabon ligt de dierentuin, waar kinderen de grootste variëteit aan dieren ter wereld kunnen aanschouwen.

4. Naar het park

Ontdek de vele parken in de kleurrijke hoofdstad van Portugal. Het Monsanto Park is met 900 hectares het grootste en bekendste park in Lissabon. Het biedt inwoners en vakantiegangers niet alleen een schitterende plek om uit te rusten maar ook een plaats om de natuur te ervaren. Dankzij de talentenacademie gelegen in het park maken kinderen vanaf 3 jaar op pedagogische en speelse wijze kennis met de fauna en flora in het Monsanto park.

In het centrum van de stad bevindt zich het Eduardo VII park dat sinds 1902 geopend is voor het publiek. Met een uitzicht dat helemaal tot de Taag reikt, kent het populaire park een tropische broeikas genaamd Estufa Fria, met exotische bloemen, planten, bomen en cactussen uit elke hoek van de wereld.

Een van de meest historische parken is de Jardim da Estrela, gelegen tegenover de prachtige basiliek van dezelfde naam en vlakbij een van de meest nobele buurten, namelijk Lapa. Dit park is decennialang al de ideale picknickplek voor grootouders en kleinkinderen. Daarnaast bied het meer, tuinhuis, speeltuin, cafés en de bibliotheek de perfecte setting voor een sfeervolle herfst- en winteravond.

5. Dolfijnen spotten

Op 40 km ten zuiden van Lissabon kunnen vakantiegangers vanuit Setúbal met een boottocht dolfijnen spotten. Een unieke ervaring aangezien in heel Europa er maar drie wilde dolfijnen populaties zijn. Verschillende bedrijven organiseren miniboottochten voor groepen zoals Vertigem Azul.

6. Speelgoedparadijs

In het historische stad Sintra bevindt zich naast de bekende St Jorge kasteel een waar speelgoedparadijs. Gesticht door speelgoedverzamelaar João Arbues Moreira biedt het speelgoedmuseum meer dan 20.000 voorwerpen van de 16e tot de 20ste eeuw. Niet alleen leuk voor kinderen, ook volwassen kunnen hier hun nostalgische jeugdherinneringen ophalen.

7. Segwaying in Alfama

Ontdek Lissabon op wieltjes en verken de smalle straatjes van Alfama op de Segway. Tijdens de segway tour ontdek je verschillende historische bezienswaardigheden zoals het Kathedraal, de nationale Pantheon, het lokale favoriete Pois Café en het Saint Estevão dat in een geweldig uitzicht over Alfama biedt. Bij Rua dos Fanqueiros, naast de Plaza van Koophandel kunt u dit unieke vervoermiddel voor €45,- euro gedurende twee uur huren.

8. Kinderstad Kidzania

In de Dolce Vita winkelcentrum in Amadora, ten noorden van Lissabon, staat de een speciaal voor kinderen ontworpen natie Kidzania. Terwijl ouders winkelen, eten of naar de bioscoop gaan, kunnen kinderen van 3 tot 15 jaar spelen in dit op maat gemaakte stad.

Er is zelfs een hogeschool, rijschool, ziekenhuis, supermarkt en TV-studio waar kinderen op ludieke wijze les kunnen volgen. Kinderen krijgen alvast een kijkje in hun toekomst wanneer ze de rol van acteur, model, tandarts, politieagent of brandweerlid op zich nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content