Lincoln Memorial in Washington D.C. krijgt opknapbeurt van 18 miljoen dollar

© iStockphoto

Het Lincoln Memorial, een van de beroemdste toeristische trekpleisters in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC, wordt gerestaureerd. Dat is mogelijk dankzij een schenking van 18,5 miljoen dollar (zo’n 16,8 miljoen euro) van miljardair David Rubenstein.

Het 94-jaar oude marmeren gebouw in antieke Griekse stijl, waarin het beroemde standbeeld van president Abraham Lincoln is ondergebracht, moet volgens de US National Park Service gerenoveerd worden. Met het geld zullen beschadigde stenen en marmerwerk hersteld worden, zal het standbeeld opgepoetst en de muurschilderingen onderhouden worden.

Daarnaast wil de National Park Service met het geld de tentoonstellingsruimte rond het monument vergroten van 70 naar 1.394 vierkante meter. In de ruimte zullen educatieve en wetenschappelijke afdelingen zijn, en een lift om de toegang naar het monument te vergemakkelijken.

Populairste monument in Washington

“Als je vandaag naar de Lincoln Memorial gaat, zie je dit mooie standbeeld van Lincoln”, aldus Rubenstein. “Er is echter geen echt museum of educatief centrum over Lincoln.”

Lincoln Memorial in Washington D.C. krijgt opknapbeurt van 18 miljoen dollar
© iStockphoto

Het Lincoln Memorial krijgt elk jaar meer dan 7 miljoen bezoekers over de vloer en is zo het populairste monument in Washington.

Bezoekers zien er een zes meter hoog standbeeld van Lincoln, die president was tijdens de Civil War van 1861-1865 en vermoord werd in Washington tijdens de laatste dagen van die burgeroorlog. In de muren van het gebouw is een toespraak van Lincoln uit 1863 gegraveerd en de tekst van zijn tweede eedaflegging als president.

Na een aardbeving in 2011 schonk Rubenstein al 7,5 miljoen dollar om het Washington Monument te herstellen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content