Limburg investeert in paardentoerisme

Het Limburgse provinciebestuur gaat 100.000 euro vrijmaken om tien top-pleisterplaatsen aan te leggen voor toeristen die als ruiter of menner in Limburg hun vakantie door willen brengen.

Er komt ook een nieuwe website met routes en andere info voor paardenliefhebbers.

Omdat paardenliefhebbers een sterk groeiende groep toeristen vertegenwoordigen in Limburg, heeft het provinciebestuur extra middelen vrijgemaakt om die doelgroep nog meer faciliteiten te bieden.

“We hebben al het ruiter- en menroutenetwerk dat bestaat uit bijna 600 kilometer goed onderhouden en hoofdzakelijk onverharde paden”, zegt gedeputeerde van Toerisme Jean-Paul Peuskens.

“Op dat netwerk, gelegen in zowel de Limburgse Kempen als het Nationaal Park Hoge Kempen, gaan we nu tien pleisterplaatsen aanleggen. Dat zijn ideale rustplekken voor ruiters en menners, vlakbij horeca en sanitair, met bindpalen, picknickbanken en een paddock (een omheinde ruimte voor paarden, nvdr.) met water.”

De pleisterplaatsen worden doelbewust uitgebouwd bij horecazaken met een label van paardvriendelijkheid. Zo wil Limburg niet alleen meer comfort bieden aan de paardenliefhebbers, maar tegelijkertijd ook de lokale ondernemers extra ondersteunen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content