Lichtfestival in Lyon geannuleerd

© Epa

Het Lichtfeest in Lyon, dat elk jaar begin december 2 à 3 miljoen bezoekers trekt, wordt afgelast en vervangen door een herdenkingsdag voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Dat heeft de stad aangekondigd. “We gaan het Fête des Lumières omvormen naar een hommage aan de slachtoffers”, verklaarde burgemeester Gérard Collomb op een persconferentie. “Voor mij is het vermijden van risico’s voor de inwoners van Lyon niet hetzelfde als de terroristen hun zin geven”, zei hij.

Het Lichtfeest had normaal gezien moeten doorgaan van 5 tot 8 december. In plaats van het evenement komt er een herdenkingsplechtigheid op 8 december.

Eerder had een politievakbond bij de burgemeester nog geklaagd over een toenemend probleem om de veiligheid bij evenementen te garanderen. De vakbond vreesde ook voor een paniekgolf bij het minste rotje dat zou afgaan.

Het Lichtfeest is een groot volksfeest dat onder andere het rijke patrimonium van Lyon in de schijnwerpers zet. Sinds 1999 worden de festiviteiten gespreid over vier dagen en is het feest van groot economisch belang voor de toeristische industrie in de stad. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content