Leuven viert de langste dag met groot openluchttheater

© GF

Op 20 juni verandert het stadscentrum van Leuven in één groot openluchttheater. Dan viert de stad zijn 30ste Langste Dag. Door de jaren heen is dit event uitgegroeid tot de grootste geanimeerde stadsbraderie van België.

Dertig jaar geleden is ‘De Langste Dag‘ ontstaan om eenheid te brengen in diverse kleine braderieën die elke straat apart organiseerde. Vandaag is dit event uitgegroeid tot de grootste geanimeerde stadsbraderie van Vlaanderen en zelfs België.

Spanning en spektakel

De braderie wordt opgeluisterd met een bonte stoet die door de straten trekt. De randanimatie van uitzonderlijk hoog niveau fleurt de straten op met visueel spektakel en muzikale hoogstandjes uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Ook nieuw en jong talent krijgt de kans om zich te tonen.

Op de Grote Markt is plaats voor het Zócalo-dorp: een vrijetijds- en cultuurmarkt waar je kan kennismaken met de grote culturele rijkdom van het Leuvense verenigingsleven. Er zijn infostands over sport, opleidingen, spellenclubs,…

‘Kom op tegen Kanker’ met Herman Verbruggen en Annemie Struyf

Wie zijn steentje wil bijdragen aan het goede doel, kan op de Oude Markt terecht in het Kappersdorp, waar geknipt wordt ten voordele van ‘Kom op tegen Kanker’. FC De Kampioenen-acteur Herman Verbruggen en televisiegezicht Annemie Struyf, peter en meter van het initiatief, zullen aanwezig zijn, samen met tal van andere BV’s die zullen plaatsnemen in de kappersstoel voor het goede doel.

De Langste Dag begint om 10u00 en eindigt om 18u00. De straatanimatie start om 13u00. Zoals ieder jaar geeft handelaarsorganisatie ‘Leuven Handelt!’ ook leuke prijzen weg, waaronder een weekendje Disneyland Parijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content