Leuke tentoonstellingen om te bezoeken tijdens uw reis naar het zuiden

Onderweg naar Bretagne of naar de Atlantische kust

Het Musée de Jublains in Mayenne (± 460 km)

Het museum van Jublains, naast de Gallo-Romeinse archeologische site, stelt tijdelijk een uitzonderlijke collectie oude Romeinse beeldhouwwerken tentoon. Het gaat om goden, bustes van bekende maar ook volstrekt anonieme mannen en vrouwen, taferelen afkomstig van sarcofagen… De bezoeker laat er zich onderdompelen in het dagelijkse leven van de oude Romeinen en krijgt een goed idee van hun (denk)beelden en overtuigingen.

Wanneer: van 6 juni 2015 tot 31 maart 2016

‘A l’ombre des Cités Blanches’ in Alençon (Orne) (+/- 500 km)

In het Musée des Beaux-arts et de la Dentelle (Museum voor Schone kunsten en Kantwerk) is een tentoonstelling van hedendaagse kunst te gast. ‘A l’ombre des cités blanches’ brengt werk van kunstfotografen en kunstenaars Isabelle Maarek en Thierry Farcy.

Wanneer: tot 31 augustus 2015

Maak van de gelegenheid gebruik om ook een bezoekje te brengen aan het jarige Kantmuseum hier. De Manufacture d’Alençon blaast immers maar liefst 350 kaarsjes uit. Het museumparcours vertelt het verhaal van het lokale kantwerk, de ‘point d’Alençon’, die tot het immateriële werelderfgoed van de Unesco behoort.

Op weg naar Montpellier en Spanje

Horizon Art Nature in Sancy(± 650 km)

Openluchttentoonstelling over het vulkanische gebied in de Auvergne, met verbazingwekkende confrontaties tussen kunstenaars, hun werk en de plek waar het allemaal gebeurt.

Elf laureaten werden geselecteerd uit een groot aantal kandidaten, designers, beeldende kunstenaars, (landschaps)architecten… Elk voeren ze een van hun werken ten tonele tegen de indrukwekkende achtergrond van een alomtegenwoordige natuur.

Wanneer: van 13 juni tot 27 september 2015

Richting Toulouse, in Limoges

‘My Blue China’ in deFondation Bernardaud in Limoges (± 650 km)

My Blue China werpt vanuit de typische en klassieke witblauwe porseleindecoratie een nieuwe licht op het werk van 12 hedendaagse kunstenaars.

Vanuit dat universele motief klinken nieuwe vragen over onze hedendaagse identiteit en esthetica, over artistieke vermenging en cultuurimperialisme, ongeacht of we het nu hebben over ceramiek, schilderkunst, foto’s, video…

Wanneer: van 11 juni tot 21 november 2015

Non Sans Raison krijgt carte blanche

Tijdelijke tentoonstelling in het Musée Adrien Dubouché (Porseleinmuseum) in Limoges.

Non Sans Raison durft het porselein van Limoges en de tafelkunst in het algemeen nieuw leven inblazen. In samenwerking met ontwerpers, kunstenaars en productieateliers confronteert Non Sans Raison de traditie met de gebruiksvormen van vandaag. De gecreëerde objecten geven zo een beeld van een levenskunst in volle evolutie.

Wanneer: van 20 juni tot 19 oktober 2015

In Avignon

De Collection Lambert (Provence ± 1.000 km)

De Collection Lambert heropende op 4 juli haar deuren in het Hôtel de Caumont en het belendende Hôtel de Montfaucon.

De ruim 550 werken tellende collectie bezit van elke kunstenaar een zeer coherent aantal werken, wat ze uniek maakt voor Frankrijk. Vertegenwoordigd zijn onder meer Cy Twombly (meer dan 30 werken), Robert Ryman, Andres Serrano, Sol LeWitt en Nan Goldin.

Een tijdelijke tentoonstelling en een eerste samenwerking met het Festival van Avignon brengt een hommage aan de cineast Patrice Chéreau.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content