Leeuw doodt gids in Cecils nationaal park in Zimbabwe

© iStockphoto

In een privéreservaat in het Zimbabwaanse nationaal park Hwange, waar in juli de leeuw Cecil werd doodgeschoten, heeft een leeuw een gids gedood.

De gids was bezig met een privésafari. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De 40-jarige Quinn Terence Swales was uit zijn voertuig gestapt samen met de zes toeristen die hij begeleidde, om dichter te komen bij een groep leeuwen die onder een boom lag. De gids werd aangevallen door een van de leeuwen.

“Verschillende welpen naderden de toeristen, en de leeuw Nxaha heeft de gids aangevallen”, aldus politiewoordvoerder Charity Charamba. “De leeuw is, voor hij de aanval inzette, een beetje achteruitgegaan, heeft Swales ten val gebracht en hem in nek en schouder gebeten.”

De gids is aan zijn verwondingen bezweken in het ziekenhuis van Victoria Falls, waarnaar hij was overgebracht na de aanval. De woordvoerster bracht nog eens in herinnering dat bezoekers “waakzaam” moeten blijven, zelfs als “de dieren er vriendelijk uit zien”, omdat “men hun reactie niet kan voorspellen”.

De eigenaars van het park hebben in een communiqué de dood van de gids bevestigd. “We kunnen bevestigen dat Quinn alles gedaan heeft om de toeristen te beschermen en hun veiligheid te verzekeren. Geen van hen is gewond geraakt.”

De dood van Cecil, de bekendste leeuw van Zimbabwe, leidde in de hele wereld tot veel ophef. Cecil werd gedood door een Amerikaanse tandarts die enkele tienduizenden euro’s veil had om het dier te kunnen neerschieten. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content