Le Corbu, Napoleon et les autres

© iStockphoto

In 2015 viert Frankrijk vier belangrijke herdenkingen: Le Corbusier, Napoleon, koning Frans I en de kathedraal in Straatsburg.

In 2015 viert Frankrijk vier belangrijke herdenkingen.

200 jaar geleden keerde Napoleon terug van het eiland Elba, architect Le Corbusier overleed vijftig jaar geleden, koning Frans I besteeg 500 jaar geleden de troon en de kathedraal in Straatsburg bestaat precies 1000 jaar.

Keizer Napoleon staat vooral in de schijnwerpers in het zuiden van Frankrijk, van Golfe-Juan tot Grenoble waar de Napoleonroute loopt. Er zijn tentoonstellingen, ruitertochten, wandelingen, de landing van Napoleon wordt nagespeeld en u kunt rondleidingen volgen door het Grenoble uit de tijd van Napoleon.

Architect Le Corbusier woonde 18 jaar in een zelfgebouwde hut in Roquebrune-Cap-Martin, vlakbij Nice. Daar en bij andere plaatsen waar zijn bouwwerken staan worden animaties georganiseerd.

Koning Frans regeerde vanaf 1515 gedurende 32 jaar over Frankrijk en omdat hij een verwoed bouwer was herinneren veel monumenten zoals het kasteel van Chambord en het kasteel van Fontainebleau nog aan zijn koningschap. Hij wordt herdacht met een groot aantal culturele evenementen in heel Frankrijk.

Het duizendjarige bestaan van de Kathedraal van Straatsburg tenslotte wordt groots gevierd op 6 en 7 september met maar liefst 150 evenementen waaronder een spectaculair klank- en lichtspel.

Meer informatie op de website van de Franse toeristische dienst.

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content