Lastige kinderen op vliegtuig grootste ergernis van reizigers

© thinkstock

Een poll uitgevoerd door The Telegraph toont aan dat veel mensen kindervrije vluchten zouden ondersteunen – en zelfs meer willen betalen voor kindervrije ruimtes op een vliegtuig.

Lastige kinderen op het vliegtuig blijven de grootste ergernis van reizigers, zo blijkt uit een onderzoek van The Telegraph en Gocompare.com. Turbulentie, nukkig cabinepersoneel, dronken medepassagiers en praatgrage buren vullen de top vijf verder aan.

Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek gaf aan dat ze graag flight-in crèches zouden zien, of zelfs kinderloze vliegtuigen en een derde van de deelnemers was bereid daar heel wat meer voor te betalen ook. Deze resultaten steunen de maatregel van luchtvaartmaatschappij Air Asia X, die vanaf februari kinderloze vluchten aanbiedt.

Ouders die zenuwachtig zijn voor het gedrag van hun kinderen op hun nakende trip kunnen misschien een voorbeeld nemen aan Christina Diaz en Michael Rubinstein. Toen het Amerikaanse koppel hun tweelingzoontjes voor het eerst op reis nam – een vlucht van vijf uur van San Francisco naar Washington- deelde ze “apology bags” uit aan de andere passagiers.

Deze bevatten snoepjes en een briefje waarop te lezen stond: “Wij zijn twee broertjes van slechts veertien weken oud en dit is onze eerste vlucht! We proberen zo braaf mogelijk te zijn maar willen ons op voorhand al verontschuldigen voor het geval we nerveus of bang worden en onze oren gaan pijn doen. Onze moeder heeft oorstopjes bij voor zij die daar nood aan hebben.”

Zo ver hoeft u van ons niet te gaan, maar neem zeker snoepjes mee (tegen de oorpijn) en zorg dat je kind zich bezig kan houden. Met boeken, mp3-spelers, poppen of post-its en potloden kom je al een heel eind. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content